Sağlık Bakanlığınca geliştirilen “e-rapor” sistemi ile doğum raporları nüfus müdürlüklerinin görebileceği elektronik ortama aktarılması ile bebeği olan aileler kurumlar arasında dolaşmaktan kurtuluyor!. Uygulama sayesinde yeni doğan bebeğin kimliği artık eve gelebilecek.

E-Rapor Sistemi

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen “e-rapor” sistemi sayesinde doğum raporları da elektronik ortama aktarıldı. Doğum raporlarının, nüfus müdürlüklerinde de görülmesi sayesinde kurumlar arasında dolaşmak yerine yeni doğan bebeklerin kimlikleri artık ev adreslerine gönderilecek. ”E-Rapor” sistemi ile artık askerlik yoklama raporundan engelli raporuna, sürücü raporundan doğum raporuna kadar tüm işlemler elektronik ortama aktarıldı.

E-Rapor sistemiyle, sağlık kuruluşlarında oluşan farklı raporların ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşılması ve vatandaşın istediği anda kendisine ait raporlara e-Devlet kapısı üzerinden ulaşılmasının mümkün olacak. E-Rapor sistemindeki temel amaç vatandaşın kurumlar arasında dolaşmasının yerine tek noktada işlemlerini tamamlaması olarak belirtildir. Bu sistem ile sağlık kuruluşlarında verilen hastalık, doğum, psikoteknik gibi bütün raporlar elektronik ortama taşınacaktır.

Kayıt Verisi İmkanı

Vatandaşa sağlık kuruluşundan verilen doğum raporları nüfus müdürlüklerinin ekranlarında görülmektedir. Böyle doğum yaptıktan sonra eve gidebilecek ve kısa süre sonrasında nüfus müdürlüğü tarafından kimliğiniz size ulaşacaktır. Bu yöntem sayesinde kısa zamanda raporunuz düzenlenecek ve kimliğinize ulaşmış olacaksınız.
Doğum sırasında ise bu yöntem sayesinde ailenin herhangi bir girişimde bulunmasına gerek kalmayacak. Vatandaşlığa ait her türlü bilgi hemen elde edilecek böylece hastane, il müdürlükleri süreçlerine gidilmesi gerekmeyecektir.
Bu sistemden önce eğer kişi nüfus müdürlüğünde kimliği çıkmamışsa doğmuş da görünmüyordu ve  işlemleri annesinin vatandaşlık numarası üzerinden yürüyordu. Yeni gelen sistem sayesinde doğumlar yüzde yüz kayıt altına alınmış olacak. .

Daha Fazla Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir