Yemeklerde kaçamak yapmak

Gerek doktor tavsiyesi gerek çevrelerinden duydukları nasihatler ile tüm anneler hamilelikleri boyunca bir diyet programı sürdürmeye çalışırlar.  Ama endişelenmeyin! Yemekten sonra biraz çikolata yemiş olmanız korkunç bir anne olduğunuz anlamına gelmez. Abartmadığınız sürece biraz ana ve içinizden gelen isteğe karşı koymayın, suçluluk duygusuna da hiç gerek yok!

Cinsiyet merakı 

Ağzımızdan nesillerdir düşmeyen laf; ‘Cinsiyeti önemli değil, sağlıklı olsun yeter!’. Evet, tabii ki en önemlisi sağlıklı olması. Ancak bebeğinizin cinsiyetini merak etmeniz çok doğal. Kimse bu merakınızdan dolayı bebeğinizin sağlığını önemsemediğinizi düşünmeyecektir.

Yorgun hissetmek 

Doğacak çocuğunuz için çok heyecanlısınız ve onu çok seveceksiniz, bundan eminiz. Ancak bu, hamileliğin her anından keyif almanız anlamına gelmiyor. Tabii ki yorgunluklarınız olacak, bulantılardan bezeceksiniz veya gün geçtikçe büyüyen karnınız zaman zaman ağır gelecek. Herkes hayatının bir noktasında zamanın hızlı akmasını dileyebilir, 9 ay kısa bir süre değil, suçluluk duygusuna hiç gerek yok 🙂

Kafeinden vazgeçememek

Hamilelik süresince dikkat edilmesi gereken hatta ‘Bunu asla ve asla yapmayın!’ denilen şeyler var elbette. Bazı kadınlar kafeinin de bunlardan biri olduğunu düşünüp nasıl bırakacaklarını kara kara düşünürler. Oysa ki doktorunuzun uygun gördüğü ölçüde kafein almanızda hiçbir sakınca yok.

Hamilelik öncesi vücudu özlemek

Hamilelik öncesi vücudunuzu özlemeye sonuna kadar hakkınız var. Bazen çoraplarınız gerçekten eş mi, onu bile göremiyorsunuz, düşünsenize! Karnınız üzerine yatmayı da çok özlediniz biliyoruz. İstediğiniz kıyafetleri giyebileceğiniz günleri özlemenizde suçluluk duyacak hiçbir sakınca yok, söz veriyoruz.

 Egzersiz yapamamak

Hem kendi sağlığınız hem de çocuğunuzun sağlığı sizin için çok önemli, biliyoruz. Doktorunuz bu süreçte size yardımcı olabilecek egzersizler önerdi ama her zaman onları uygulayacak güç bulamıyorsunuz. Bu sizin suçunuz değil, birçok kadın kendini egzersiz yapmak için çok yorgun hissediyor.

Bunlar hemen hemen bütün hamile annelerin geçtiği yollar. Kendini suçlamanız gereken bir durum yok. Ve unutmayın ki hamilelik sadece 9 ay 10 gün 🙂

Daha Fazla Hamilelik Psikolojisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir