Hamilelik serüveni, bir kadının hayatında geçirdiği en özel anları oluşturur. Ayrıca daha önce yaşamadığı-hissetmediği duygu durumlarını içerisinde barındırır.

Bu süreçte anne adayları zaman zaman endişelenebilir ve hatta korkabilir. En özel duygularını paylaşmak istediği kişiler ise, bazı durumlarda onları rahatlatmak yerine daha da endişeye sevk edebilir.

Bir başka anlatımla hamile olan her kadın rahat ve huzurlu bir gebelik dönemi geçirmek ister. Ancak bu, çevresinde bulunan bazı insanlar yüzünden mümkün olmaz. Anne adaylarının her şeyden önce, çevresindeki olumsuz insanları uzaklaştırması gerekir.

Kısacası gebelik zaten anne adayı için stresli bir süreçken, bu süreci daha da yıpratan insanlarla görüşmelere bir müddet ara verilmesi daha yararlı olacaktır. Peki bu insan tipleri hangileridir?

Kötü Doğum Deneyimlerini Anlatan İnsanlar!

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki; hamileliğinde aşırı strese maruz kalan anne adaylarının sadece kendisi etkilenmekle kalmıyor yaşadığı stresten anne karnındaki bebeği de etkileniyor. Bunun başlıca nedeni olarak yaşanan stres, korku, kaygı durumunda kortizol ve adrenalin hormonlarının plasenta aracılığıyla bebeğe geçebilmesidir.

Anne adayının çevresinde, ona sürekli kötü deneyimlerini ve zorlu geçen doğum hikayelerini anlatan insanlar, birçok probleme neden olabilir!

Sizin stres altında olmanız; bebeğinizin gelişimini olumsuz etkiler, doğum komplikasyonlarınızın artmasına neden olur ve bebeğinizin ileride kaygılı bir yapıya sahip olabilme potansiyelini artırır.

Bu sebeple sizi söylemleriyle strese sokan insanlarla bir süre görüşmemeniz hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için oldukça önemlidir. 😊

‘Hııı, Başka İsim Yok Muydu?’

Türk Medeni Kanunu’nun 339/5 maddesine göre yeni doğacak bebeğin adını anne ve babası koyar. Ancak herkesin etrafında kendi ‘Medeni Hukuk’larını oluşturan insanların sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır…

Koyduğunuz ismin beğenilmemesi, aile büyüklerinin kendi isimlerini koymak için baskı kurmaları, isim koyma konusunda sizden daha istekli olan birçok kişi!

Hamileliğinizi psikolojik olarak daha sağlıklı geçirmek istiyorsanız bu kişilerle bir süre görüşmeseniz daha iyi olabilir. 😊

‘Olsun Bir Sonraki Erkek Olur!’

Çağlar boyunca erkek bebek için ‘yanıp tutuşma’ o kadar ileri boyutlara varmıştır ki, insanlar bunu sağlamak için kendi ‘bilimsel yöntemlerini’ bile keşfetmişlerdir!
Bunlardan en ilginci eski Yunanlıların sol testisi (erkek yumurtalığı) iple bağlama sonrası ilişkide bulunulduğunda erkek çocuk sahibi olunabileceği teorileridir. Bu teori daha sonra 18. yüzyılda daha da ileri götürülmüş ve Fransız soylularına dönemin bilim adamları tarafından erkek çocuk için sol testislerini aldırmaları bile önerilmiştir…

Doğanın dengesinin korunması açısından doğan kız çocuklarıyla erkek çocukları hemen hemen birbirine eşittir ve bu dengenin insan eliyle bozulması mümkün görünmemektedir. En son istatistiklere göre dünya genelinde 1050 erkeğe karşı 1000 kız bebek dünyaya gelmektedir.

Ancak ‘asıl doğru’ olan şudur ki; yumurta hücresinin içine girmeyi başarabilen sperm hücresi X kromozomu taşıyorsa yeni canlı dişi, Y kromozomu taşıyorsa erkek olur.

Anne baba olacak kişiler için dünyaya gelecek biricik bebeklerinin cinsiyeti hiç önemli değildir. Ancak çevredeki ‘olsuncular’ psikolojinizi bozmaya yeter de artar bile. Bu tip insanlarla hamileliğiniz boyunca görüşmemeniz, ruh sağlığınız açısından önemle tavsiye edilir! 😊

‘Burnun Şişmiş, Kilo Mu Aldın?’

Her kadın güzeldir, hamile olan kadınlar ise daha güzeldir! Hamilelikte alınan kilolar, yüzlerinde çıkan lekeler, şişen burunlar, hatta büyüyen ayaklar bile karnınızda bir mucizeyi taşıdığınız gerçeğini değiştiremez ve güzelliğinizi baskılayamaz.

Sizi üzen tüm bu söylemlere karşı kulaklarınızı tıkayın, uyarın ve hatta hayatınızda ikincil derecede önemli kişilerse bir süre görüşmemeyi deneyin! 😊

‘Her Şeyin En İyisini Ben Bilirim’ciler!

Bu ifade kulağınıza tanıdık geldi mi? Herkesin hayatında yakın ya da uzak olsa da bu kişilerden vardır. Doktorunuz bebeğinizin kilosunun iyi olduğunu söylüyordur, ancak o kişi kilosunu az buluyordur. Doktorunuz bebeğinizin cinsiyetini kesin olarak söylemiştir ancak hurafelere göre karnınızın şekli bunun aksini söylüyordur ve o kişilere bunu anlatamazsınız… 😊

Hatta bebeğinizin doğum şekline bile karışabilir bu insanlar! ‘Şimdiki doktorlar da bir şey bilmiyor, falanca zamanlarda böyleydi…’, ‘Ben 5 kilo çocuğu normal doğurdum, kalktım yemek yapmaya gittim…’ 😊

Bu liste uzar gider, iyisi mi siz bu insanlarla bir süre görüşmeyin! 😊

Daha Fazla Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir