Hamilelik döneminden bu yana her aile bireyinin en çok merak ettiği bilgilerden biri çocuğunun cinsiyetidir. Ultrasonda cinsiyeti öğrenecekleri zamanı heyecanla beklemeyen yoktur aramızda. Herkesin içinde belli bir cinsiyet tercihi olsa da zamanla bu istek ”Aman sadece sağlıklı olsun da” cümlesine çıkmaktadır. Peki eskilerimizden helen bu bebeğin cinsiyetini belirleyen hurafeler nelerdir?

Erkek Bebek Sahibi Olacak Kadınlarda Görülen Belirtiler Nelerdir?

  • Erkek bebek doğuracak kadınlar genellikle gebeliğin başlangıcında pek bir problem ile karşı karşıya kalmazlar. Özellikle mide bulantısı gibi semptomlar erkek bebek doğuracak annelerde daha az görülür. Ayrıca hamilelik boyunca aşereceğiniz besinler arasında en çok peynir, yoğurt ve süt ürünleri yer almaktadır.
  • Genellikle kız bebek doğuracak olan annelere nazaran erkek bebek sahibi olacak anneler daha fazla et tüketmekte ve aşermektedir. Ayrıca ekşi ve tuzlu yiyeceklerinde daha fazla tüketildiği görülmektedir.
  • Erkek bebek belirtileri arasında bir diğeri ise idrarın koyulaşması olarak bilinmektedir. Ayrıca karın bölgesinin üst tarafı erkek doğuracak annelerde daha belirgin bir şekildedir.
  • Bebeğinizin kalp atış hızını siz hissedemezsiniz ve ne kadar attığını bilemezsiniz, ancak doktor kontrolünde elde ettiğiniz verilerden yola çıkarsanız erkek bebeklerin kalp atış hızları 140’ın altındadır.
  • Erkek bebek doğuracak olan annelerin hissettiği en belirgin özelliklerden bir diğeri ise ayak bölgesinin normalden daha fazla üşümesidir. Ayrıca bacaklarda bulunan tüylenmenin hızı daha fazla artış gösterir.
  • Erkek bebek sahibi olacak anne adaylarında görülen özelliklerden sonuncusu ise hamilelik dönemlerinden önceki hallerine göre çok daha alımlı ve çekici görünmeleridir.

Kız Bebek Sahibi Olacak Kadınlarda Görülen Belirtiler Nelerdir?

  • Kız bebek doğuracak olan anne adaylarının hamileliklerinin ilk dönemleri daha problemli geçmektedir. Özellikle kusma gibi semptomlar ve buna benzer hastalık ve rahatsızlıklar daha fazla görülür.
  • Kız bebek doğuracak annelerde görülen belirtiler içerisinde en dikkat çekici olanlardan bir tanesi ise saçlarda kırmızı lekelenmelerin meydana gelebilmesidir. Ayrıca aşırı meyve tüketimi isteği ve tatlı tüketiminde artış görülür.
  • Kız bebek doğuracak anne adayları daha solgun ve bakımsız bir görünümde olurken, çekiciliklerini de bir miktar kaybetmektedirler.
  • Kız bebek gebeliklerinde genellikle bebeğin kalp atış hızının 140 civarında olduğu belirlenmiştir. Diğer yandan kız bebeğe hamile olan annelerde genellikle göbek bölgesinden değil kalça bölgesinden kilo alınması söz konusu olmaktadır. Bunun nedeni ise kız bebeklerin karın bölgesinin alt kısımlarına yerleşmesidir. Ayrıca belirtilerden bir diğeri ise sağ göğüse oranla sol göğüsün daha büyük olması söz konusu olabilmektedir.

Cinsiyeti Belirleyen Geleneksel Yöntemler

Anneannelerimizden kalma duyduğumuzda çoğu zaman komik gelen ancak işe yaradıkları da düşünülen bazı hurafeleri sizin için derledik Unutmayın, bu yöntemlerin bilimsel yönden bir kanıtı olmamaktadır.

Sayfalar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Daha Fazla Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir