Hamilelik döneminden bu yana her aile bireyinin en çok merak ettiği bilgilerden biri çocuğunun cinsiyetidir. Ultrasonda cinsiyeti öğrenecekleri zamanı heyecanla beklemeyen yoktur aramızda. Herkesin içinde belli bir cinsiyet tercihi olsa da zamanla bu istek ”Aman sadece sağlıklı olsun da” cümlesine çıkmaktadır. Peki eskilerimizden helen bu bebeğin cinsiyetini belirleyen hurafeler nelerdir?

Erkek Bebek Sahibi Olacak Kadınlarda Görülen Belirtiler Nelerdir?

  • Erkek bebek doğuracak kadınlar genellikle gebeliğin başlangıcında pek bir problem ile karşı karşıya kalmazlar. Özellikle mide bulantısı gibi semptomlar erkek bebek doğuracak annelerde daha az görülür. Ayrıca hamilelik boyunca aşereceğiniz besinler arasında en çok peynir, yoğurt ve süt ürünleri yer almaktadır.
  • Genellikle kız bebek doğuracak olan annelere nazaran erkek bebek sahibi olacak anneler daha fazla et tüketmekte ve aşermektedir. Ayrıca ekşi ve tuzlu yiyeceklerinde daha fazla tüketildiği görülmektedir.
  • Erkek bebek belirtileri arasında bir diğeri ise idrarın koyulaşması olarak bilinmektedir. Ayrıca karın bölgesinin üst tarafı erkek doğuracak annelerde daha belirgin bir şekildedir.
  • Bebeğinizin kalp atış hızını siz hissedemezsiniz ve ne kadar attığını bilemezsiniz, ancak doktor kontrolünde elde ettiğiniz verilerden yola çıkarsanız erkek bebeklerin kalp atış hızları 140’ın altındadır.
  • Erkek bebek doğuracak olan annelerin hissettiği en belirgin özelliklerden bir diğeri ise ayak bölgesinin normalden daha fazla üşümesidir. Ayrıca bacaklarda bulunan tüylenmenin hızı daha fazla artış gösterir.
  • Erkek bebek sahibi olacak anne adaylarında görülen özelliklerden sonuncusu ise hamilelik dönemlerinden önceki hallerine göre çok daha alımlı ve çekici görünmeleridir.

Kız Bebek Sahibi Olacak Kadınlarda Görülen Belirtiler Nelerdir?

  • Kız bebek doğuracak olan anne adaylarının hamileliklerinin ilk dönemleri daha problemli geçmektedir. Özellikle kusma gibi semptomlar ve buna benzer hastalık ve rahatsızlıklar daha fazla görülür.
  • Kız bebek doğuracak annelerde görülen belirtiler içerisinde en dikkat çekici olanlardan bir tanesi ise saçlarda kırmızı lekelenmelerin meydana gelebilmesidir. Ayrıca aşırı meyve tüketimi isteği ve tatlı tüketiminde artış görülür.
  • Kız bebek doğuracak anne adayları daha solgun ve bakımsız bir görünümde olurken, çekiciliklerini de bir miktar kaybetmektedirler.
  • Kız bebek gebeliklerinde genellikle bebeğin kalp atış hızının 140 civarında olduğu belirlenmiştir. Diğer yandan kız bebeğe hamile olan annelerde genellikle göbek bölgesinden değil kalça bölgesinden kilo alınması söz konusu olmaktadır. Bunun nedeni ise kız bebeklerin karın bölgesinin alt kısımlarına yerleşmesidir. Ayrıca belirtilerden bir diğeri ise sağ göğüse oranla sol göğüsün daha büyük olması söz konusu olabilmektedir.

Cinsiyeti Belirleyen Geleneksel Yöntemler

Anneannelerimizden kalma duyduğumuzda çoğu zaman komik gelen ancak işe yaradıkları da düşünülen bazı hurafeleri sizin için derledik Unutmayın, bu yöntemlerin bilimsel yönden bir kanıtı olmamaktadır.

Kalp atışı

Bebeğinizin minik kalp atışları, sizi en çok rahatlatan ses olmanın yanı sıra bilgi vermek için de önemlidir. Eskilere göre kalp atışı dakikada 140’ın üzerindeyse kız bebek geliyor demektir.

bebek kalp atışı ile ilgili görsel sonucu

Kırmızılahana testi

Bu testte öncelikle lahanayı kaynatıp suyunu ayırın. Bu suyun içine birkaç damla idrarınızı ekleyin. Eğer suyun rengi mora dönerse erkek, pembeye dönerse de kız bebek olacak anlamına gelmektedir.

kırmızı lahana ile ilgili görsel sonucu

Yüzük testi

Bu popüler cinsiyet testinde yüzüğe ip bağlayıp sırt üstü uzanıyorsunuz. Bir başka kişi sizin için yüzüğü ipinden tutup göbeğinizin üzerine sarkıtıyor. Eğer yüzük ileri ve geri hareket ederse oğlan bebek geliyor demektir. Yüzük daire çizerek hareket ederse kız bebek olacak anlamına gelmektedir.

Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Tahmin Edilir? | Anneler Toplandık

Sarımsak testi

Eğer sarımsak sevmiyorsanız bu testi de seveceğinizi söyleyemeyiz. Öncelikle bir diş sarımsak yiyin. Sarımsağı yedikten sonra cildinizde yüksek oranda bir koku kalıyorsa oğlan bebek, kalmıyorsa kız bebeğiniz olacak demektir.

sarımsak ile ilgili görsel sonucu

Anahtar testi

Bu testte anne adayının ailesi ve arkadaşları, bir ev anahtarı almalarını ister. Eğer hamile kadın anahtarın dar ucundan tutuyorsa kız, yuvarlak kısmından tutuyorsa erkek bebek geliyor demektir.

anahtar ile ilgili görsel sonucu

Maya takvimi

Mayalara göre anne adayının ve bebeğin doğum yıllarının her ikisi de tek ya da her ikisi de çift sayı ise bebek kız olacak demektir. Biri tek diğeri çift sayı ise erkek bebek geliyor demektir.

Sabah bulantısı testi

İlk üç aylık dönemde eğer çok fazla bir sabah bulantınız oluyorsa kız annesi olacaksınız demektir. Bu döneminiz daha rahat geçiyorsa bu dönem, erkek bebeğiniz olacağı söylenmektedir.

Alt-üst testi

Bu teste göre eğer bebeğiniz karnınızın alt kısmındaysa oğlan, üst kısmındaysa cinsiyeti kız olacak demektir.

Tatlı-tuzlu testi

Hamileliğinizde en çok neye aşeriyorsunuz, düşünün. Eğer tuzlu yiyeceklere ihtiyaç duyuyorsanız oğlan, tatlılara ihtiyaç duyuyorsanız kız bebek doğuracağınıza inanılmaktadır.

Şeker ve Tuz Mucizesini Duydunuz mu? – Kadınlar Kulübü

Karbonat testi

Bu test için iki ya da üç yemek kaşığı karbonatı bir kaba koyun ve üzerine idrarınızdan bir miktar ekleyin. Karışımdan kabarcıklar üste fışkırıyorsa oğlunuz, küçük çaplı bir reaksiyon oluyorsa da kızınız olacak demektir.

Sivilce testi

Hamilelik kadınların cildini etkilemektedir. Eğer sizin cildinizde hamilelikle birlikte çok fazla sivilce oluştuysa kız bebek sahibi olacaksınız demektir. Eskilerin, “kız annenin güzelliğini almış” demeleri bu durumdan kaynaklanmaktadır. Cildiniz hamilelik boyunca pürüzsüz kalıyorsa oğlan bebek taşıyorsunuz demektir.

Meme ucu testi

Meme uçlarınız hamilelik boyunca çok koyulaştıysa oğlan bebek gelecek, renklerinde herhangi bir değişiklik olmadıysa kız bebek gelecek demektir.

Yüz şekli testi

Yüzünüzde hamilelikle birlikte yuvarlaklaşma fark ediyorsanız kızınız olacak demektir. Yüzünüzde uzun ve ince bir şekil beliriyorsa bu, oğlana işarettir.

Soğuk ayak testi

Ayaklarınız hamilelik süresince soğuksa oğlan geliyor demektir. Ayaklarınız normalden bariz bir şekilde daha sıcak ya da soğuk değilse bu, kızınızın olacağına işaret ediyor olabilir.

Ruh hali testi

Hamilelik esnasında çok ağlamaklı oluyorsanız kızınız geliyor demektir.

Rüya testi

Hamilelikte rüyaların tersini düşünmeniz gerekiyor. Eğer kız bebek istiyor ve rüyanızda kız görüyorsanız üzgünüz ama oğlan bebeğe hazırlanmalısınız.

Daha Fazla Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir