Anasayfa Etiket Arşivi hamilelikte sigara

Etiket Arşivi hamilelikte sigara

Gebelik Döneminde Bebeğin Gelişimini Etkileyen Faktörler!

Bebek henüz anne karnındayken dahi, tüm çevresel faktörlerden etkilenir. Gelişen bebeğin hayatı anneye bağlıdır ve bu nedenle annenin doğum öncesi süreçte kendine nasıl baktığı önemlidir. Zigot adı verilen döllenmiş olan yumurta hücresi, rahim duvarına tutunduğunda plasenta oluşur. Plasenta bebeğe ihtiyaç duyduğu tüm besin ve oksijeni sağlar. Annenin tükettiği her şey plasenta aracılığı ile bebeğe ulaşır. Bu sebeple anne adayının gebelikte …

Hamilelikte Sigarayı Bırakmak İçin İpuçları

Hamilelikte sigara içmek hem anne, hem de bebek açısından geri dönüşü olmayan ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Sigara içen kişilerin kansere yakalanma risklerinin içmeyenlere göre onlarca kat daha yüksek olduğu kesin, ancak sigaranın bebek üzerindeki etkileri bundan çok daha ağır ve ölümcül olabilir. Sigara bağımlılığı kadınlarda dış gebeliğin en büyük tetikleyicilerinden biri olmakla birlikte sağlıklı gebeliklerde de anne adayının gebelik sürecinde sigara içmesi …

Hamileliğin İlk Trimester Döneminde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamileliğin 1. ayından itibaren bolca duyabileceğiniz ‘yeterli ve dengeli’ beslenme tanımları, aslında hiç de abartılmıyor! Bu dönemde anne adayının beslenme düzeni, annenin ve gelişmekte olan fetüsün ihtiyaçlarını karşılayacak ayrıca gebelik sonrası laktasyon yani süt üretimini de sağlayacak yeterlilikte olmalıdır. Bu sebeple anne adaylarının hamilelikleri boyunca hangi dönemde ne yemesi, nasıl beslenmesi gerektiğini bilmesi oldukça önemlidir. İlk Trimester Döneminde Beslenme Nasıl …

Hamilelikte Sigara Tüketimi ve Kolay Bırakma İpuçları

Yaşamın her evresinde, cinsiyet ayırmaksızın herkese zarar veren en kötü alışkanlıklar arasında sigara ilk sırayı alır. Tütün ürünlerinin içerisinde bulunan bağımlılık yapıcı maddeler ile zararlı bileşenlerin, kişinin sağlığını yüksek derecede tehdit ettiği bir gerçektir. Genel olarak tüm kadınlarda herhangi bir tür doğum kusuru taşıyan bebek doğurma sıklığı %3 ile %5 arasında değişebilir. Ama bu oran, annelerin gelişmekte olan bebekleri için …

Düşük Yapmanın Nedenleri Nelerdir? Düşük Önlenebilir mi?

  Düşük riski, hamile olan kadınların ilk haftalarında yaşadığı en korkutucu durumlardan bir tanesidir. Elde edilen verilere göre kadınların yaklaşık olarak %15-20’sinde düşük ile karşılaşılabilir. Araştırmalar ise, meydana gelen düşüklerin neredeyse yarısının kromozom anomalilerine bağlı olarak geliştiğini gösterir. Bir diğer deyişle bebeği oluşturacak hücre topluluğunda eğer kromozomal olarak genetik bir bozukluk mevcutsa, rahim duvarı bebeği kendiliğinden dışarı atabilir. Aynı zamanda …