Anasayfa Etiket Arşivi zeka gelişimi

Etiket Arşivi zeka gelişimi

Hamilelik Döneminde Omega 3 Kullanımı!

Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda Omega 3 yağ asitlerinin vücut sağlığı için oldukça etkili sonuçlar verdiği ortaya çıkmıştır. Özellikle hamilelik sürecinde Omega 3 yönünden zengin besinler ile beslenmek ya da doktorunuz tarafından gerekli görülürse Omega 3 takviye hapı kullanmak hem bebeğin anne karnındaki sağlıklı gelişimi için hem de anne adayının genel sağlığı için çok önemsenmektedir. Omega 3 içeriğinde bulunan bileşenler, en …

Haftalara Göre Bebeğin Boy ve Kilo Gelişimi

Tabloda yer alan haftalar, anne adayının son adet tarihinin ilk günü hesaplanarak oluşturulmuştur. Kadında adet döngüsü ortalama 28 gündür. Ancak her kadında bu döngü farklılıklar gösterebilmektedir. Bu süreden daha kısa ya da daha uzun döngüye sahip olan kadınlarda, erken ya da geç yumurtlama oluşan kadınlarda ya da üstüne görme gibi durumların yaşanmasında hesaplanan son adet tarihi gebelik haftasıyla uyuşmayabilir. Bu …

Plasenta Previa İle İlgi Her Şey!

Plasenta previa, anne rahmindeki bebek (fetus) ile gebe arasında ilişkiyi sağlayan ve “bebeğin eş kısmı” olan plasentanın, bebek ile doğum kanalının arasında olması (yani doğum kanalını kapaması) durumudur. Bu durumda plasenta, bebeğin önde gelen kısmından daha aşağıda yani serviks’in (rahim ağzının) komşuluğundadır. Plasenta previa (Plasenta previa); hamileliğin son dönemlerinde kanamaya neden olabilen, hem anne hem de bebeğin hayatını tehlikeye atabilen …

Hamilelikte Peynir Tüketimi

Hamilelik söz konusu olduğunda sürekli bir şeyler yemek veya halk diliyle bir şeyler aşermek sıkça karşılaşılan bir durumdur. Hamile kadınların büyük bir kısmı bunu yaşarlar ve genelde arzu ettikleri yiyeceklerin türü birbirine benzerdir. Hormonlar hareket etmeye başlayıp kan akışına dahil olduğunda kadınların bir şeyler yemek istemesi gayet doğaldır. Hatta birçok çok kadın için sürekli bir şeyler yeme isteğine sahip olmak …

Kış Döneminde Hamilelik

Hamileliği kış aylarına denk gelen anne adayları iyi beslenmeli. Soğuk havaya bağlı oluşabilecek her türlü riskten uzak durmak ve sağlıklı bir gebelik geçirebilmek için C vitamini yönünden zengin kabak, kereviz ve karnabahar gibi gıdaları tüketmek oldukça önem taşıyor. Özellikle yetersiz C vitamini alımı hem annede hem de bebekte ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kışın metabolizma daha fazla hızlanır ve enerjiye ihtiyaç duyar. Ayrıca hamilelik sürecinde vücuttaki …

Gebelikte Beslenme Önerileri

Gebelikte doğru beslenme formunuzu, enerji düzeyinizi korur ve doğuma hazırlanmanızı sağlar. Gebelik beslenmesinin birkaç nokta dışında gebe olmayanlardan farkı yoktur. Aslında herkes için geçerli sağlıklı beslenme koşulları gebeler için de geçerlidir. Gebenin sadece biraz daha fazla kaloriye ve özellikle demir, omega 3, folik asit gibi maddelere ihtiyacı vardır. Gebe küçük ve sık öğünlerle beslenmelidir. İdeal olan günlük kaloriye 3-4 ana …

İlk 3 ayda Ultrasona Dikkat!

Gebelik toplamda dokuz aylık bir süreci kapsamakta ve genel olarak üçer aylık dönemlere ayrılmaktadır. Gebelikte ilk üç ay bebeğin organlarının oluştuğu dönem ve ikinci üç ay organ gelişiminin devam ettiği ve büyümenin olduğu dönem, son üç ay ise bebeği büyümesinin ve kilo almasının belirgin olduğu dönemdir. Ultrasonografi, ses dalgalarının kullanılarak görüntüleme yapılmasına olanak sağlayan bir tetkik olup gebelik takibinin vazgeçilmez bir …

Bebeğinin Zeka Gelişimine Yön Ver!

Bebeklerin zeka gelişimi anne karnında başlamaktadır. Bunun için özellikle 1-3. aylar arasındaki dönemde beslenme oldukça önemlidir. Bebeğin sağlıklı fizyolojik ve zeka gelişimi için demir, folik asit, iyot, çinko, vitamin B, omega 3 ve 6 yağ asitleri gibi vitamin ve minerallerin gerekli besin kaynaklarından sağlanması gerekmektedir. KİLO ALIMI EN ÇOK 16-24’ÜNCÜ HAFTALAR ARASINDA OLUR Gebelik süresince alınması gereken toplam kilo ortalama …