Yaz Gribi Nedir?

Yaz aylarında epeyce sık olarak yaşanan ani sıcaklık değişimleri sebebiyle ortaya meydana çıkan yaz gribi, sanılanın aksine zannedildiği kadar da kolay atlatılmayan bir hastalık türüdür. Kış ayları içerisinde yaşanan gribal enfeksiyon rahatsızlıklarından daha ayrı bir kuluçka evresi ve bakım süreci olan yaz gribinin etkileri, doğru çare yöntemlerinin hemencecik uygulanması ve hastalık öncesi alınan birkaç kolay tedbir ile en aza indirilebilmektedir.

Peki yaz gribinin belirtileri başlangıç evresinde nelerdir? Yaz gribine yakalanıldığı süre uygulanan en etkili çare yöntemleri neler olmaktadır? Yaz Gribi Kaç Gün Sürer? Bu yazımızda sizlere yaz gribinin atlatılması ile merak edilen konuları aktaracağız.

Yaz Gribinin Belirtileri

Kış aylarında yaşanan gribal enfeksiyon rahatsızlıkları ile hemen hemen benzer başlangıç sürecine sahip olan yaz gribi, özellikle klimalı ortamlar veya iklimlendirme cihazlarının etkili olarak çalıştığı kapalı alanlar içerisinde yer alan kişiler üzerinde daha sık görülmektedir. Herzamanki grip belirtileri olan hafif ateş ve halsizlik ile kendini belirten bu rahatsızlık ilerleyen evrelerde ise; burun ve favori aleyhinde konulamayan akıntı, mide bulantısı, yutkunma problemi veya şiddetli boğaz ağrısı, aniden gelen üşüme hissi, eklem ve kas ağrıları gibi belirtiler ile de vücuda yayılma evresini tamamlamaktadır. Ceset hidrasyonunun oldukça iyi bir dengede tutulması gereken yaz gribi, belirtilerinin başladığı andan itibaren üstünde durulması gereken bir rahatsızlık olduğu için karoser direncini yüksek seviyede yetişmek ve istirahat etmek hastalığın ilk evresi içerisinde büyük tartı teşkil etmektedir.

Yaz Gribi Nasıl Geçer

Yaz gribine sebep olan enfeksiyonlar, kış aylarında yaşanan gribal hastalıklardan daha bambaşka bir dönüşüm süreci içerisinde etkisini göstermektedir. Bu sebeple kişiler arası yayılma durumu bulunmayan yaz gribinde, kış dönemi içerisinde kullanılan antibiyotik ve sancı kesiciler kullanılmamalıdır. Belirtilerin başladığı anda ilgili kuruluşlarda tahsis bölge KBB uzmanlarına tedavi almak, hastalığın daha fazla etki etmemesi açısından uyarı edilmesi gereken bir husustur. Alınan medikal çare reçetelerine ilave olarak; boğaz ağrısını azaltmak için medikal muhteviyatı olan yumuşatıcı pastiller ve fazla sıcak olmamak şartıyla hazırlanan bitki çayları, keza vücut ısısının bir anda düştüğünün hissedildiği anda fazla yüksek ısı değişikliklerinin aksine az oranda ısınma sağlayacak yöntemlere başvurulması, hastalığın daha hızlı geçmesi açısından uyulması gereken noktaları oluşturmaktadır. Unutulmaması gereken en manâlı konulardan biri ise, gövde direncinin daha iyi standartlarda devam edebilmesi için uyku ve gıda düzenine siklet verilmesi gerektiğidir.

Daha Fazla Sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir