En çok ihtiyaç duyulan bebek bakım ürünleri, cümle olarak size tuhaf gelebilir. Çünkü bebek bakım ürünlerinin hepsinin bir amaç için üretildiğini biliyoruz. Ancak her ürünü almak ve bebeğimiz için her birini kullanmak, mümkün değil. Bu nedenle en çok kullanacağımız ve ihtiyaç duyacağımız ürünleri almak en mantıklısı olacaktır.

Piyasada çok fazla bebek bakım ürünü var. Bununla birlikte birçok marka da mevcut. Bu nedenle hangi ürünü almanız gerektiği konusunda aklınız karışık olabilir. Bu karışıklığı önlemek ve gereksiz yere birçok ürün almamak için en çok ihtiyaç duyulan bebek bakım ürünleri listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

1. Bebek bezi

Bebek bezi bebek bakım ürünü olarak düşünülmeyebilir. Ancak bebekler tuvaletlerini yaptıklarında bez sayesinde temiz kalırlar. Hatta son zamanlarda bebek bezlerindeki yapılan yeni gelişmeler sayesinde bebek bezleri içerdikleri koku, idrar ve kakayı sızdırmaması, bebeklerin kilosuna göre uygun olarak üretilmesi ve daha birçok özellikleri nedeniyle, anneler için en büyük bakımı yaparlar. Bu nedenle en doğru bebek bezini seçmek oldukça önemlidir.

Bebeğin cildinin kuru kalması, mikroplardan daima uzakta olması, kakasını yapsa dahi içerdiği koku sayesinde bezin kötü kokmasını engellemesi gibi birçok avantaj sağlar. Annelere de düzenli olarak bez değişimi kalır. Böylece bebek bakımı kolaylaşır!

Yeni doğan bebekler için göbek oyuntulu olan bebek bezlerinden almanızı tavsiye ederiz. Göbek kordonu düşene kadar herhangi bir enfeksiyon problemi yaşanmaması için kordon kısmına bezin değmemesi gerekir. Ayrıca yeni doğan bebekler diğerlerine göre daha fazla tuvaletlerini yaparlar. Bu nedenle bez değişimi emzirme gibi daha sık olmalıdır.

2. Islak Mendil

Annelerin bebek hijyeni için sıklıkla kullandığı ürünlerin başında ıslak mendiller gelmektedir. Ancak bebek ıslak mendillerinin seçiminde olabildiğince titiz davranılması gerekir. Özellikle bebeklerin altı değiştirilirken kullanılan ıslak mendiller, el ve vücut temizliği için de tercih edilmektedir. Tabi bu nedenle, kullanılacak olan mendilin sağlık açısından sorun yaşatmaması gerekir. Tüm anne ve babaların ıslak mendil kullanımında dikkatli bir seçim yapması şarttır. Bu sebepten dolayı da ıslak mendilinin hangi özellikleri taşıması gerektiğini iyi bilmelisiniz. Çünkü bebek tenleri yetişkinlerin teni gibi dayanıklı olmaz. Aksine çok daha hassas ve alerjik reaksiyonlara çok daha müsaittir. Bu da ıslak mendil seçimlerinde dikkat gerektirir.

3. Bebek Bakım Seti

Bebek bakımı, bebeğin gelişimi ve sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ancak bir bebeğin bakımı düşünüldüğü gibi kolay olmayabilir. Neyse ki bebek bakım ürünleri annelerin hayatını kolaylaştırıyor ve bebeklere yüzlerce fayda sağlıyor. Oldukça hassas olan bebeğimizin cildi için en iyilerini elbette her zaman anneler biliyor! Çünkü her şeyi araştırıyor ve bebeklerinin sağlığını herkesten daha fazla düşünüyorlar. Hayatımızı kolaylaştıran ürünlerden biri set hâlinde satılıyor. İçerisindeki ürünlerde en çok ihtiyaç duyulan bebek bakım ürünleri oluyor. Bu ürünler ise;

  • Bebek tırnak makası
  • Bebek saç fırçası
  • Burun aspiratörü
  • Bebek tarağı

Birçok bebek bakım seti var. Ancak içerisinde bu ürünler yer alıyorsa, sizin için en ideali olacaktır. Bazılarında pişik kremi, yağı vs. gibi ürünleri de içerebiliyor. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi pişik kremi ve bebek yağı gibi ürünleri araştırmadan almamalısınız.

4. Bebek Şampuanı

Bebeğimizin doğumu ile üzerinde var olan koruyucu tabaka cildi tarafından iyice emildiyse, sıra bebek banyosuna gelmiş, demektir. Ancak burada en önemli olan ihtiyaçlardan biri bebek şampuanı ve sabunudur. Dilerseniz duş jeli de kullanabilirsiniz. Göz yakmayan ve bebek cildine zarar vermeyen içerikler ile üretilmiş olan bebek şampuanı seçmek gerekir.

Bebekler konuşamadıkları için bizlere sorunları anlatamazlar. Bu nedenle aklımıza gelen her şeyi elimizden geldiğince yapmaya çalışır. Bilmediğimiz konular için araştırma yaparız. Bu konulardan biri de bebek şampuanıdır. Tecrübeli annelerin hangi ürünü kullandığını araştırıp en iyi şampuanı almak isteriz.

Bebeğimizin cildinde herhangi bir alerji ya da cilt problemi varsa, buna uygun olarak şampuan seçmemiz gerekir. Ayrıca banyo zamanını daha keyifli geçirmek için lif ile bebeğimizin cildini ovalarken, ona banyo oyuncakları verebiliriz.

5. Pişik Kremi

Olmazsa olmaz bebek bakım ürünlerinin bir diğeri tabii ki pişik kremleri. Ne kadar havalandırsan da ne kadar özen göstersen de bebeğinin pamuk cildi kızarabilir ve tahriş olabilir. Koruyucu etkisiyle bebeğinin cildine doğal bariyer fonksiyonu sağlayan ve cilde esneklik kazandıran pişik kremleriyle miniğinin cildine ekstra rahatlık sunabilirsin. Parfüm, koruyucu ve renklendirici içermemesine de dikkat etmelisin.

6. Bebek Nemlendirici

Bebek bakım kremi özellikle banyo saatlerinden sonra en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden. Yüz ve vücut nemlendirici krem ve losyonlarla bebeğinin hassas cildini uzun süre koruyabilir ve nemlendirebilirsin.

7. Bebek Bakım Örtüsü

Bebeğimizin altını değiştirmek istediğimizde, bir örtüye ihtiyaç duyarız. Bebeğimizin hijyenik bir şekilde büyümesi için bu şarttır. Hem teni kendi bakım örtüsünden başka bir yere değmemiş olur. Hem de bez sızması varsa, bebek örtüsü dışında bir yer kirlenmemiş olur. Bu yüzden her anne çantasında bir bebek bakım örtüsü bulundurmalıdır.

8. Ateş Ölçer

Bebek bakım setlerinde ateş ölçer mutlaka yer almalıdır. Çünkü anneler bakım çantalarında bebek bakım setlerini daima taşırlar. İhtiyaçları olduğu her an bebek bezi, tırnak makası, tarak ve burun aspiratörü yanında olması gerektiği gibi ateş ölçer de aynı şekilde daima çantalarında olmalıdır. Doğru ölçtüğünden emin olmak için iyi bir ateş ölçer almak gerekir.

9. Burun aspiratörü

Bebekler burunlarından nefes alırlar. Bu nedenle hafif bir sümük oluşumu nedeniyle nefes almada zorluk çekerler. Nefes alma sıkıntısı asla küçük bir dorun değildir. Bunun beraberinde uykusuzluk, hâlsizlik ve beslenme sırasında zorluk nedeniyle aç kalma gibi birçok problemi beraberinde getirirler. Ebeveynler bu durumu engellemek ve büyük sorunların önüne geçmek için her gün bebeğinin burnunu temizlemelidir. Bunun için serum fizyolojik kullanımı gerekir. Ancak bazen serum fizyolojikler yeterli olmaz. Çünkü içerideki mukus yapışmış olabilir. Hiç endişelenmeye gerek yok, çünkü burun aspiratörleri var!

Bebeğinizin hırıltılı bir şekilde nefes almasını önlemek ve rahat bir uyku çekmesine destek olmak için burun aspiratörü kullanabilirsiniz. Elbette sürekli olarak değil!

Burun aspiratörü olarak birçok marka var. Ancak her biri aynı sonuca ulaşmanızı sağlamıyor. Bunu deneyimlemiş biri olarak aspiratör almadan önce araştırmanızı öneririz. Ağızdan çekmeli ve uçları değişen aspiratörler içerisinden en iyisini bulmak için kullanıcı yorumlarına göz atabilirsiniz.

Annelerin Yorumları İçin Buraya Tıklayınız

10. Anne bebek bakım çantası

Ve tabii ki annelerimizi de unutmadık! Bebeğinin bakımı bir yana dursun, elbette minik bebeğinin bunca eşyasını koyabileceğin bir çantaya da ihtiyacın olacak. Bolca bölmesi olan, geniş iç hacimli, hafif ve ergonomik bir bebek bakım çantası evden dışarı adımını huzurla atmanı sağlayacaktır!

Happy Mom Annelerine Özel Fırsatlar İçin Tıklayınız!

Daha Fazla Alışveriş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir