Bebeğinize kıyafet seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar;

  • Bebeğinizin giydiği kıyafetler cildine direkt bir şekilde temas ettiği için etiketini okuyarak hangi malzemelerin kullanıldığına bakabilirsiniz.
  • Bebeğinizin hassas cildi için doğal iplik veya pamuklu olan kıyafetleri tercih edebilirsiniz.
  • Bebeğinizin kıyafetlerini sık değiştirdiğiniz için kolay giydirilip çıkarılabilen kıyafetler seçmeye özen göstermelisiniz.
  • Kıyafetleri bebeğinizin boyuna ve kilosuna uygun seçmeniz onu daha rahat ve mutlu hissettirecektir.
  • Kıyafetlerinin dikiş yerlerinin yumuşak ve ince olması bebeğiniz için çok önemlidir.
  • Bebeğinizin cildini kaşındıracak ve tahriş edecek türden tüylü ve kalın kazaklar yerine; pamuklu, çok kalın olmayan kazakları tercih edebilirsiniz.
  • Seçeceğiniz önden fermuarlı tulumlar ve kıyafetler size kullanım kolaylığı sağlayacaktır.
  • Baş kısmı iyice genişleyen tişört ve kazakları tercih ederseniz kıyafetlerin bebeğinizin başından kolayca geçmesini sağlarsınız.
  • Bebekler her şeyi ağzına götürdüğü için dantelli, püsküllü, bağcıklı kıyafetler seçmemeye dikkat edin.
  • Çorap alırken lastik kısmının çok sıkı olmamasına ve bebeğinizin ayak parmaklarının kolayca hareket edebileceği çoraplar seçerseniz bebeğiniz kendini daha rahat hissedecektir.
  • Büyük aksesuarlı kıyafetler olmamalıdır.
  • Ayak yapısına uygun ayakkabılar olmalı ve tabanlık önemlidir. İleride oluşabilecek ayak sorunları için ayakkabı seçerken titiz olunmalıdır.

Bebek Kıyafetlerinin Boya Göre Alınmasın Önemi

Bebek kıyafetlerinin alışverişini yapan kişiler, genellikle bebeğinin yaşına uygun olarak alışveriş yapmak istemektedir. Fakat bu durumda doğru değildir. Çünkü bebeğin yaşına göre değil, boyuna göre bebek kıyafeti seçimi yapılmalıdır. Her çocuk aynı yaşta, aynı boya sahip olamaz. Bu da boya göre bebek kıyafeti alınmasının önemini artırmaktadır. Çok sıkı giydirerek hareket özgürlüğü kısıtlanmamalıdır. Fakat çok bol olan kıyafet de tercih edilmemelidir. Boyuyla uyum sağlayan kıyafetler, hem rahat hareket etmesini hem de vücuduyla uyumlu olmasını sağlar.

Yenidoğan Bebek Kıyafeti Nasıl Olur?

Yenidoğan bebeklerin çok hızlı bir şekilde büyüyeceği gerçeği unutulmamalıdır. Bu nedenle çok fazla kıyafet almak gerekmemektedir. Bunun yerine yeni doğan bebekler için; teri emen, cildi hava aldıran kıyafetler seçilmelidir.

Bebeğin ilk aylarında iç giyim için tulumlar tercih edilebilir. Çorap eldiven ve şapka da mutlaka yeni doğan bebeklere giydirilmelidir. Bebeklerin el ve ayakları genellikle soğuk olur. Bu durumu göğsünden ya da sırtından takip edebilmek mümkündür. Yetişkinlere göre, bebeklere daha fazla üşümeye eğilimlidir. Bunun için bir kat daha sıkı giydirilmesi gerekir. Böylece hasta olmasının da önüne geçilebilir.

Ayrıca bebekler uyurken üstlerinin örtülmesine de dikkat edilmesi gerekir. Bebeklerin sıkıca kundaklaması bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkiler. Bebeği çok fazla sıkmak, kalça eklemlerinin gelişmesini engeller. Nefes alması da bu şekilde çok zor olur. Bebeğe temas eden kişinin ellerinin temiz olmasına dikkat etmesi gerekir. Cildi hassas olduğu için, her şeyden hasta olabileceği unutulmamalıdır. Temizlik de bu açıdan son derece önemlidir.

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalıdır?

Erişkinlerin cildine göre, bebeklerin cildi daha hassastır. Bu nedenle kıyafetlerin yıkama şekilleri de bebeklere uyumlu olarak yapılmalıdır. Cildi çok kolay alerji kapabildiği için, kullanılan temizlik malzemesine de çok dikkat edilmelidir. Bebek giysilerine özel olarak üretilen kokusuz ve parfümsüz deterjanlar kullanılmalıdır. Sabunlar kumaş dokusuna zarar verdiği için, kıyafetlere kullanılmamalıdır. Bebek kıyafetleri diğer aile bireylerinin kıyafetleriyle yıkanabilir. Fakat bebek kıyafetlerinin de içeride olduğu unutulmadan ona göre deterjan kullanılmalıdır.

Bebek kıyafetlerini yıkarken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Bebeklerin cildi, yetişkinlere göre hassas olduğundan, daha özen göstererek hareket edilmeli. Bu yüzden kıyafetlerin bebeğin cildine zarar vermemesi için yetişkinlerin kıyafetlerinin dışında, sadece bebek giysilerinin yıkanması daha doğru olur.
  • Giysilerin içinde bulunan etiketleri kesin. Böylelikle bebeğinizin cildini tahriş etmemesini sağlamış olursunuz.
  • Bebeğinize aldığınız yeni kıyafetleri yıkamadan asla giydirmeyin. Yıkadıktan sonra mutlaka kıyafetleri ütüleyin. Böylece mikropların kırılmasını önlemiş olursunuz.
  • Bebeğinizin cildinizin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanları kullanmayın. Bu tür kimyasal içeriği fazla olan deterjanlar bebeğinizin cildinde kaşıntıya, kızarıklığa ve pek çok yan etkiye oluşturacağından, özel üretilen deterjanları ye da sabun tozlarını tercih edin.
  • Yıkadığınız bebek giysilerini yıkadıktan sonra mutlaka açık havada kurutun. Ve kuruttuğunuz bu kıyafetleri ise mutlaka ütüleyin. Ütü sağladığı yüksek ısı nedeniyle hijyenik etkiyi artırır
  • Yıkama sonra kıyafetleri mevsim uygunsa mutlaka güneş gören bir yerde kurutun. Çünkü güneş ışınları bakterilerin yok olmasına neden olur. Kuruyan çamaşırları ise serin ve kuru yerde ya da çocuğunuzun dolabına koyun.
  • Bebek kıyafetleri saklanırken naftalin ve güve ilaçları kesinlikle kullanılmamalıdır.
Daha Fazla Alışveriş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir