Herkese Merhaba,

Her hamilelik dönemi kadınlar için ayrı bir yolculuk gibidir . İlk hamilelikte yaşanılan tecrübesizliklerden ne kadar ders alsak da ikinci hamilelikte tamamen bilinçli bir anne ne yazık ki olamayız. Her hamilelikte farklı tepkiler oluşmaya başlayabilir . Kimi hamileler aşırı mide bulantısı veya baş dönmesi yaşarken diğer şanslı kısım bunları bilmeden ilk üç aylık süreci rahatlıkla atlatabilir .Kimi zaman bütün bunlar bizi bunaltsa da yıldırsa da yapı olarak öyle donanımlı bir haldeyiz ki en kötüsünde bile ‘aman’ diyip geçiyoruz (acaba herkes böyle mi, geçebiliyor muyuz ?). Bu süreçte artan hormonlar, alt üst olan dengeler, bulantılar, kusmalar, aş ermeler, fazla iştah veya iştahsızlık, kilo alımı, aşırı duygusallık… derken hooop bir bakmışsınız sonsuz sorunlu döngüdesiniz.

Bu durumdaki gebelerin en sık yaptığı en yakınına sarmak oluyor sanırım (tecrübe ile sabit ) çünkü nazımız onlara geçiyor. Her akşam eve gelen öpüp kolladığınız adam artık kokmaya başlıyor mesela. Her yaptığı bir olay oluyor. Daha önceden umursamadığınız ufacık bir şey artık kocaman bir sorun olarak yaşanıyor.

Elbette bu süreçte eşlere, anneler ve diğer yakınlara çok büyük görevler düşüyor. Hamilelik dönemini ne kadar az sorunlu geçirirsek o kadar huzur içinde olabiliriz aslında ama ne yazık ki bu pek mümkün olmuyor. Duygu patlamaları çoğu kez anlamsızca ağlamaya neden olabiliyor.

Bu süreçte unutulmaması gereken en önemli şey ise sağlıklı bir hamilelik, sağlıklı bir bebek ve 40 hafta (41-42 de olabilir ) sonunda meleğinize kavuşmanın mutluğunu yaşayacak olmanız. Benim size önerilerim ise şunlar;

  • Ara sıra çıkıp kendinizi şımartın. Mesela güneşli bir günde müzik eşliğinde yürüyün.
  • Eşinizi telefonla arayıp bir hatıranızdan bahsedip biraz flörtleşin.
  • Kendinize bir kahve ıslamarlayın bitiremediğimiz kitabı bitirin.
  • Kendinize ve bebeğinize bu süreçte güzel bir albüm hazırlayın.
  • Bebişinize size yaşattığı mutluluğu yazın.
  • Derin bir nefes alın, kendinizi sevin ve mutlu bir hamilelik geçirin.

Unutmayın siz “Anne ” olacaksınız sevdiğiniz adam ise “Baba ”

Tüm bebekler sağlıcakla gelsinler.

Nurgül Kacar Kan

 

Daha Fazla Blogger Anneler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir