Herkese merhaba, 

Her kadın için özel olan o an hamilelik testindeki çift çizgi…Hayat bazı zamanlar siz başka planlar yaparken başka sürprizleri size sunar değil mi? Aslında Rabbim rahmetini size sunuyor ve işte sen beklemediğin anda bir de bakmışsın tüm hayatının gidişatı değişmiş. Ancak bizlerin içinde bulunduğu hayat döngüsünde her zaman tevafuklar hatırlar ve şerler bir parçamız olmaya devam edecektir. İlk hamilelik hikayemi sonra yazacağım bu ise ikinci kez hamile olduğumu öğrendiğimiz zamanki hikayem.

İlk bebeğim, prensesim 15 aylıktı ve ben hala bebeğimi emziriyordum Adet görmeye doğumdan 4 ay sonra başladım fakat adetim çok düzensizdi. Doktora bu durumu sorduğumda emzirme döneminde normal olduğunu ancak emzirmeyi bırakınca zamanla normale döneceğini söylemişti. Bu süreçte en erken 45, en geç ise 50-55 günde adet görüyordum. Ancak bu duruma bir süre sonra insan alışıyor. Bu dönem bu şekilde ilerlerken biz de kızımız 2 yaşına geldikten sonra ikinci bebeğimizi düşündüğümüzü konuşuyorduk. Rabbim ne eylerse güzel eyler derim her daim. Kasım ayının ilk haftasıydı yine adetim gecikmişti fakat zaten emzirme döneminde olduğumdan ve her şey iyi bir şekilde ilerlediğinden açıkçası çok fazla umursamadım. Bazı zamanlarda hem acıyı hem de sevinci aynı anda yaşamamız gerekir ve bu sizin imtihanınızdır. Kasım ayının 3’ü gibi kayınvalidem (annem) rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Eşim apar topar annesinin yanına Ankara’ya gitti ancak üç gün sonra annesinin vefat haberini aldık. Kızımla birlikte biz de Ankara’ya geçtik. Bu sırada üzüntü ve stresten olduğunu düşündüğüm karın ve kaşık ağrılarım oluşmaya başladı. Aynı şekilde kokulardan da rahatsız olduğumu fark ettim ancak insan o durumda hamileliği düşünemiyor. Daha fazla zaman kaybetmeden doktora gitmeye karar verdim ve Ankara’daki Zübeyde Hanım Kadın Doğum’un acil servisine başvurdum. Veeee 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim. O zaman o izlediğiniz sürprizli hamilelik haberleri, eşlere gösterilen ultrason resimleri, hazırlanan minicik ayakkabı kutuları birer birer anlamını yitiriyor ve sevinecek misiniz yoksa acı içinde mutlu mu olacaksınız tam bir karmaşa içinde kalıyorsunuz. Çevrenizdeki insanlar sizi tebrik ediyor ancak aynı zamanda taziyede bulunuyor. Malum, dünya hayatı doğum ve ölüm, acı ve tatlı, sevinç ve gözyaşı…Kısacası her şey bizim yaşantımızın bir parçası. 

İmkânınız var ise tadını çıkartın. 

İmkânınız yok ise olduğu gibi paylaşın. 

Hamilelik, bir bebek haberi birçok kadının hayalidir. Bazı zamanlar durumları abartmaktan hiçbir zaman ise içimizden geldiği gibi yaşamaktan kaçınmamalıyız. Bizler uykusuz, duygusal ve kocaman yüreği olan güçlü anneleriz. Her birinizin duası hakkınızda hayırlı ise kabul ve makbul olsun. En güzel haberlerinizi en güzel şekilde vermek nasip olsun Vesselam. 

Nurgül KAN 

Daha Fazla Blogger Anneler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir