Merhaba hanımlar,

Blogger anne adayı olmama rağmen yazı işine bir türlü başlayamadım, sanki sürekli bilimsel şeyler yazmamız gerekiyormuş gibi hissettiğim için sanırım. Üniversite mezunu biriyim. Bilimsel bir yeterliliğim yok. Ama sonra düşündüm her yazı neden bilimsel olsun, hepimiz insanız ve hepimizin ortak noktaları var mutlaka…

Benim bu yazımda ele alacağım konu hamilelik konularında sürekli eskiyle kıyaslamaların yapılması. Neden biz sürekli eskiye göre hareket edelim? Eskiden kadınlar tarlada doğuruyormuş, eskiden aşı mı varmış, eskiden testler mi varmış falan filan… Bu eskiyle kıyaslama konusunda herkes mutlaka bir şeyler duymuştur.

Başka bir konu da sürekli başkalarının hamilelikleriyle yapılan kıyaslamalar. Eski zamanlarda imkanlar yokmuş kadınlar test yaptıramıyormuş, eskiden hastalıkları bilinmediği için düşükler ve anne ölümleri oluyormuş… Örneğin, bende haşhimato troit hastalığı varmış, hamile kalınca öğrendim. İlacını kullanmasam ya düşük yaparmışım ya da (Allah korusun) bebeğimde zekâ geriliği olabilirmiş. Bu hastalık eskiden beri olduğu için düşükler veya bebeklerde zekâ geriliği oldukça fazla gözlemlenmiş. Ben şimdi testler yaptırmasam her şeyi akışına bıraksaydım ne olacaktı düşünmek bile istemiyorum. O yüzden sürekli insanların eski zamanla kıyaslama yapmalarına tahammül edemiyorum.

‎Elimizde oldukça fazla imkân var. Teknoloji ve tıp bu kadar gelişmişken neden biz bu kadar geri kafalı davranıyoruz anlayabilmiş değilim. Kaç saatimizi alabilir ki doktora gidip kontrol yaptırmak? Allah bize bir can emanet etmiş, içimizde dünyanın en büyük mucizesi gerçekleşiyor. Ona en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekmiyor mu?

‎Başka birileriyle kıyaslanmak da aynı şey bana göre. ‘’Falan’’ hamileliği boyunca hiç yatmamış, sürekli ayaktaymış ama çok sağlıklı doğum yapmış. Senin sağlığın el vermiyorsa neden ayakta durasın ki? Bırak başkası ne yapıyorsa yapsın, sen yat arkadaşım. Yat ve o dünyalar güzeli mucizeni güzel güzel hazırla hayata. Sen dokuz ay işlerden elini ayağını çekince dünya kararacak değil sonuçta.

‎Uzun lafın kısası hamile olarak en önemli şey vesveselere kulak vermemek. Hayatın bize verdiği bu özel günleri doya doya yaşayalım arkadaşlar. İnanın daha değerli hiçbir şey yok. Bütün imkanları değerlendirelim, doktor kontrollerini ihmal etmeyelim. İlerde pişman olmamak için yapmamız gereken tek şey bebeğimizi ve kendimizi düşünmek.

Nurşen Özmen

Daha Fazla Blogger Anneler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir