Hepimizin korkulu rüyası acaba doğum nasıl olacak? Canım çok acıyacak mı? Nasıl toparlayacağım? Sütüm ne zaman gelecek? Size önce kendi hikayemden biraz bahsetmek istiyorum. Böylece sizi sezeryan hakkında bilgilendirmiş de olacağım.

1 Mart Perşembe 2018 saat 2:47, bebeğim makat gelişti ve normal doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 24 saat sancı çektim. Aldığım epidurali 3 kez yenilediler ve 3 defa da suni sancı verdiler. Ancak ben hiçbirini hissetmedim. Epidural iğnesini olmadan önce çevremdeki insanların söylediklerinden oldukça etkilenmiştim ancak iğne sadece birazcık canınızı acıtıyor, gerisi boş laflarmış. Epidural iğnesi ve suni sancıdan sonra hiçbir şey hissetmiyordum ta ki saat 2’ye gelene kadar. Saat 2 olduğunda açılmam 7.5 cm’de kaldı ve daha fazla ilerlemedi. Bu yüzden suyumu masada deştiler ancak ben bir şey hissetmedim. Bebeğim suyuna  daha doğmadan, 38 haftalıkken , karnıma kakasını yapmıştı ve doğum anında aşağıya inmemek için direniyordu. Benim ve bebeğimin sağlığı için acil sezeryan kararı aldık.

Sezeryan olmaktan oldukça korktuğum için ameliyathaneye ağlayarak girdim ancak korkacak hiçbir şey olmadığını gördüm. Ah ben aah.. Her şeyde olduğu gibi bunu da içimde epeyce abartmışım. Sezeryan sırasında belden aşağı kısmımı uyuşturdular, 10 cm kesik açıp bebeği iki dakikada aldılar. Oldukça kolay bir operasyondu. Ben Fransa’da yaşıyorum. Burada hastayı ayaklarının uyuşukluğu gidene kadar bir odada yatırıyorlar ve sıcak hava veriyorlar. Hasta ancak bacaklarını hissedebildiği zaman odadan çıkabiliyor. Odadan çıkma zamanım geldikten sonra bebeğimin yanına gittim. Bebeğim çok acıkmış olmalı ki beni görür görmez ağlamaya başladı. Bebeğimi emzirmek istiyordum ancak sütüm yoktu. Bebeğime ne kadar mama vermek istemesem de yoğun baskılara dayanamayıp 2 Mart günü mama verdim. O kadar üzmüştü ki beni bu durum… Ancak doktor yanıma gelip bu durumun normal olduğunu sütü 4 gün bile gelmeyen anneler olduğunu söyledi. Doktorumun yakınlarıma benim normal doğum yapmadığımı aksine ameliyat olduğumu hatırlatması bu yüzden de destek görmeye ve ilgilenilmeye ihtiyacım olduğunu söylemesi bana çok iyi gelmişti. İnsanın yanında onu düşünecek kişiler olmalı.

Akşama doğru neyse ki sütüm geldi. Sütünüzün gelmesi için size verebileceğim tavsiye göğsünüzü elektrikli pompa ile son ayarda bir kere sağmanız. Akşama doğru bir göğsümden süt gelirken diğerinden de gelmek üzereydi. İnsan kalkarken biraz zorlanıyor. Ben de kendime hayret ettim cesaretimden dolayı. Ancak sanırım bana muhtaç bir bebek olduğu için kendi canımdan çok onu düşünmüş olmalıyım. Ameliyat sonrası yatarken ve kalkarken tek başıma hareket edebiliyor ve duşumu bile kendim alabiliyordum. Ameliyat sonrası tek sorunum dikişlerimin geç kapanmasıydı ancak inanın hiçbir şeyden korkmanıza gerek yok. Bebeğim şu an 2 aylık ve dikişlerim doktorumun dediğine göre kendini toparlamış ve çok iyi durumda. Dikişlerle ilgili söyleyebileceğim en önemli şeylerden biri ise gaz yapan yiyecekler yememeniz.

Sağlıcakla kalın,

Mevlüde Doğan

,

 

 

 

Daha Fazla Blogger Anneler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir