Çocukken bazen t-shirtlerimin içerisine kıyafetler tıkıştırıp, karpuz kavun koyup kendime kocaman hamile göbeği yapardım. Kendimi öyle görmek komik ve tatlı gelirdi. Mahvolurdu üzerimdekiler, şekilleri bozulurdu.

Gün geldi çattı…Büyüdüm, evlendim ve artık gerçekten hamileydim. Ne giyecektim, nasıl giyinecektim ne zaman ne alacaktım, nereden alacaktım bilmiyordum. Benim için hepsi soru işaretiydi. Şimdi kendi deneyimlerimi bebeğini bekleyen anne adayları ile paylaşmak istiyorum.

İLK 3 AY

Ilk günden beri anlamsız bir şişlik vardı üzerimde. O yüzden düşük bel dar kotlarımı bir kenara kaldırdım. Beli lastikli, belimi sıkmayan pantolonlar giymeye çalıştım.

İKİNCİ  3 AY

L beden uzun bol rahat elbiseler aldım (hamilelik öncesi M beden kıyafetler giyerdim).Tercih ettiğim markalar daha çok Zara, Instagram’da da satış yapmakta olan Hareem Butik(elbiselerimi oradan aldım genelde) H&M ve Mango idi. Bu dönemde çoğu mağazalardaki kıyafetlerin L’lerinin hemen hemen hepsi oluyordu. Bazen dışarıda alışveriş yapacak halim ya da zamanım olmuyordu o yüzden online alışverişler yapıyordum. Trendyol’dan da çok elbise aldım. Hatta bedenimi bilmiyordum aynı ürünün hem bir büyüğünü hem de bir küçüğünü söylüyor ve üzerime olmayanı iade ediyordum. Trendyolmila butiğindeki elbiseler bu anlamda çok başarılı ve fiyatları gayet makul. Üstelik sitede hamile kıyafeti satan butikler ile de karşılaşabiliyorsunuz. Bu arada elbise seçimi yaparken beli lastiklileri değil göğüs altından itibaren bollaşanları tercih ettim. Beli lastikli elbiseler göbeğim şiş olduğu için üzerime giydiğimde kötü görünüyordu. Alternatif olarak penye ya da likralı eteklerin üzerine dar bodyler giyiyordum. Ben göbeğinin belli olmasından hoşlanan annelerdendim ama siz hoşlanmıyorsanız o eteklerin üzerine bol, şifon bluzlar ya da gömlekler tercih edebilirsiniz.

Bu arada elbise seçimlerinizde önü düğmeli olanları seçerseniz emzirme döneminde de rahatlıkla giyebilirsiniz.

Görselin linki

https://www.hareem.com.tr/OVERSIZE-GOMLEK-ELBISE-3007

 

Hareem Butik

VE SON 3 AY

Son 3 ay hamile pantolonlarını ve  taytlarını daha çok tercih ettim çünkü artık o yüksek bol bel bölümlerinin içerisini daha rahat doldurabilecek göbeğim vardı. Bu dönemde hamileler için ayrı koleksiyonu olan (maternity) mağazalara ağırlık verdim. Defacto , Lc Waikiki, H&M bu anlamda gayet iyiler. Bu mağazaların kendi sitelerinden online olarak alışveriş de yapabilirsiniz.

Görsellerin linki

http://www2.hm.com/tr_tr/productpage.0562409005.html

http://www2.hm.com/tr_tr/productpage.0638471002.html

H&M

AYAKKABI SEÇİMİ ve KIŞ HAMİLELERİ

Eklemek istediğim önemli bir kısım var. Genel olarak kat kat giyinmeyi seçin. Malum ortalama 40 haftalık bu macerada içeriden ısıtmalı bir dönem geçireceğimiz için sürekli sizi ateş basıyor olacak. Kat kat giyindiğinizde ortamın ısısına göre üzerinizdekileri çıkarabilir ya da giyinebilirsiniz.

Ayakkabı olarak;

Babet , spor ayakkabı ve terlik yaz hamileleri için çok ideal. Brikenstock’ un parmak arası terliklerini düşünebilirsiniz.

Görsellerin linkleri

https://www.trendyol.com/birkenstock/krem-kadin-gizeh-bf-terlik-p-743325?boutiqueId=184018

Brikenstock

Kış hamilesiyseniz mutlaka altı tırtıklı botlar seçin. Kayıp düşme ihtimaliniz minimum olmalı. Alternatif olarak Penti’den alacağınız kalın, siyah, hamile külotlu çoraplarınıza kışlık babetleriniz de eşlik edebilir. Topuklu ayakkabı giyerseniz çok yüksek topukluları tercih etmemenizi öneririm. Zaten belimizde yeterince yük olmuş oluyor. Ayakkabının içerisine koyabileceğiniz jelli silikon petler var. Bunlar ayağınızın terlemesini ve ileri doğru kaymasını engelliyor. Ben denemedim ama kullanan ve  memnun kalanlar da var.

Özellikle kış hamilelerinin üzerlerine uygun kaban-mont bulması da güç olabiliyor. Yine burada maternity koleksiyonu olan markalara bakmak yararlı olacaktır. Ben İpekyol’dan aldığım siyah, uzun, kalın triko hırkayı uzunca bir süre kullanmıştım. Kasımın sonunda doğum yaptığımdan da hamilelik öncesindeki montlarımı fermuarlarını kapatamadan da olsa kullanabildim.

Bir sonraki yazım doğum hikâyem olacak. Takipte kalın…

Sevgiler,

Gizem Çakır

Daha Fazla Blogger Anneler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir