Hamilelik döneminde hamileliğe bağlı olarak anne adaylarının enerji seviyesi düşer ve sıklıkla yorgunluk hissi hissedilir. Gebelikte enerji ihtiyacını karşılamak için ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek için enerji veren gıdalar tüketmek gerekir. Hamilelik döneminde enerji arttıran besinleri aşağıda paylaştık. Bu besinleri beslenme listenize ekleyin.

Avakado

Bu lezzetli meyve folik asit, potasyum, C vitamini ve B6 vitamini bakımından zengin bir kaynaktır.Tüm bu vitaminler anne karnındaki bebeğin büyümesi için gereklidir. Avakodo içeriğinde bulunan B6 vitamini gebelik bulantılarını hafiflemeye yardımcı olabilir. Unutmamanız gereken Avakodo’nun yüksek kalori içeriğinden dolayı aşırıya kaçılmaması gerektiğidir.

Brokoli

Brokoli kanseri önlemeye yönelik antioksidan özelliklere sahiptir . Aynı zamanda A ve C vitamini açısından zengin bir besindir. İçeriğindeki bulunan folik asit ve kalsiyum anne adayları ve karnındaki bebişlerin gelişimleri için mükemmel bir besindir.

Yumurta

Yumurta gebelik döneminde beslenme listenizde olmasını gereken bir besindir. Yumurta , omega3, yağ asidi ve doğal DHA deposudur. DHA gebelik döneminde anne karnındaki bebeğinizin beyin ve retina gelişimine yardımcı olur.

Mercimek

Mercimek sindirim açısından kolay bir besin. Mercimek gebelikte ihtiyaç duyulan folik asit, B6 vitamini, demir ve protein açısından zengin bir kaynaktır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda Mercimek in kan basıncını düzenlemeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur.

Fındık

Fındık bakır, manganez, magnezyum, selenyum, çinko, potasyum ve kalsiyum minerallerini içerir. Ayrıca E vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Fındık içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde sağlıklı bir hamilelik için önem taşıyan bir besindir.

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi kalp ve vücut için iyi bir besin kaynağıdır. Hamilelik döneminde enerjiyi arttırmak için kahvaltıda bir kase yulaf ezmesi çok iyi bir seçimdir.

Ispanak

Gebelikte sağlıklı gıda kaynaklarından biri de ıspanaktır.Bu yeşil yapraklı sebze gebelik için süper bir gıdadır.Ispanak folik asit, A vitamini ve kalsiyum içerir.

Yoğurt

Yoğurt öğlen ve akşam yemeği menünüzde olması gereken lezzetli bir gıdadır. Yoğurt süt gibi kalsiyum içerir. Süt içemeyen anne adayları için ideal bir kalsiyum kaynağıdır. Yoğurt sağlıklı bir hamilelik için gerekli olan protein ve folik asit içerir. Yoğurt probiyotik içeriği sayesinde sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanıza yardımcı olur.

İncir

İncir hamilelik sırasında ihtiyacınız olan enerjiyi karşılayabilecek zengin bir besin kaynağıdır.İncir kemik sağlığı için sindirim ve kalsiyum alımına yardımcı lif sağlar.İncir demir ve K vitamini içeriğiyle gebelik döneminde anemiyi önlemeye yardımcı olur.

Barbunya

Barbunya kalp sağlığı için önemli bir besindir. Hamilelik sırasında bu fasulye enerji verir. Barbunya bakır, demir ve fosfor içerir. Barbunya anemiyi önlemeye ve bebeğinizin kemik ve diş gelişimine yardımcı olur. Barbunya içeriğinde sindirim sisteminin işleyişine yardımcı lif içerir.

Hamilelik döneminde beslenme listenize yukarıda yer alan enerji veren gıdaları dengeli bir şekilde kararında tüketin. Yararlı diye çok fazla tüketip vücudunuza zarar vermeyin kararında ve dengeli yiyin, faydasını görün.

 

 

 

Daha Fazla Beslenme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir