Hamilelik sürecinin en keyifli anlarından biri de bebeğin cinsiyetinin öğrenildiği andır. Kız mı yoksa erkek mi olduğu aylarca merak edilir, çeşitli tahminler yürütülür. Aslına bakarsanız, bebeğinizin cinsiyeti rahminize düştüğü an bellidir. Ancak cinsel organının gelişmesi ve ultrasonda görünebilmesi için belli bir zaman geçmesi gerekir. Bu zaman en erken 12. haftadır. Fakat erken haftalarda yanılma payı yüksek olduğundan, ultrasonda bebeğin cinsiyetini netleştirebilmek için 16. haftadan sonrayı beklemek daha doğru olacaktır.

Heyecanlarına yenik düşen ve o kadar süre beklemek istemeyen ebeveyn adayları ise halk arasında cinsiyet tahmini için geliştirilen yöntemlere başvurabiliyor.

Nub teorisi, hamileliğin 12. haftasından sonra cinsiyet tahmini için başvurulan bir yöntemdir. Bebeklerin cinsel organlarının geliştiği nub adlı bölgedeki çıkıntının açısına bakılarak cinsiyet tahmini yürütülen Nub teorisi ile ilgili tüm bilmeniz gerekenleri anlattık, keyifli okumalar!

 NUB Teorisi Nedir?

Bebek bekleme süreci anne, babalar için oldukça heyecanlı bir dönemdir. Doğuma kadar endişe ve sevinç duygusu bir arada yaşanmaktadır. Bebeğin sağlığı, yapısı ve cinsiyeti ile ilgili merak ve endişeler ilk günden başlamaktadır. Günümüzde gelişme teknoloji ile birlikte bebeğin cinsiyeti öğrenilmektedir. Ama bunun için ailelerin 20 hafta beklemesi gerekir. 20 haftalık olan bebeklerin ultrasonda cinsiyetleri tespit edilmektedir.

Çocuk anne rahmine düştükten hemen sonra cinsiyeti belli olmaktadır. Bazı aileler doğuma kadar cinsiyeti öğrenmek istemezler. Kimi aileler ise cinsiyeti öğrenmek için sabırsızlanırlar. Bu aşamada NUB teorisi onlara destek olabilir.

Nub Teorisine Göre Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır?

Nub teorisine göre cinsiyet tahmini için en doğru yorumlamayı yapabilecek kişi kadın doğum uzmanıdır. Ancak görüntünün yanlış yorumlanma ihtimaline karşı doktorlar erken haftalarda bu tarz yorumlamalar yapmaktan kaçınabilir. Ayrıca nub teorisi cinsiyet tahmini için fetüsün sırt üstü düz bir şekilde yatıyor olması gerekir. Bu sayede çıkıntı net olarak görülüp daha doğru bir tahmin yürütülebilir. Nub Teorisine göre, omurga ve nub arasındaki açı bebeğinizin cinsiyetini gösteriyor.

Teori ve Pratik Arasındaki Fark

Yukarıda verdiğimiz açıklama teoriktir. Uygulamada ise birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Örneğin, bebeğiniz doğru konumda olmayabilir ve bu durum teoriye dayalı cinsiyet tahmin etmeyi imkansız hale getirir.

Cinsiyeti net bir şekilde görmek için, fetüs sırt üstü düz durmalı ve çıkıntı açıkça gözlemlenmelidir. Ultrason sırasında bebeğinizin bu şekilde görülüp görülmeyeceğini tahmin etmek imkânsızdır.

  • Haftadan önce, nub teorisi kesinlikle güvenli değildir.
  • Haftadan itibaren nub teorisi, iyi bir ultrason teknisyeni ile %75 güvenilirlik sağlar.
  • Haftadan itibaren %95 güvenilirdir.

Hamilelikte Cinsiyet Tahmini

Bebeğin cinsiyet tahmininde birçok yöntem mevcutken, hamilelik belirtilerine göre bebeğin cinsiyet tahmininde bulunulabilir. Bedeninizin hamileyken değişimler göstermesi oldukça normaldir. Bu dönemde kilo almak, mide bulantıları veya ayakların şişmesi size özel bir durum değildir.

Tüm anne adayları bu ve bunun gibi belirtilerin birçoğunu hamilelik döneminde yaşamaktadır. Hiçbir tıbbi dayanağı olmayan, geçmişte doğum yapanların tecrübelerine dayanan bu yöntemler hamilelikte bebeğin cinsiyeti hakkında bize bazı fikirler verebilir.

Hamilelikte Kız Bebek ve Erkek Bebek Belirtileri

Erkek Bebek Belirtileri Kız Bebek Belirtileri
Karnın sivri olması Karnın yuvarlak olması
Sağ göğsün sol göğüsten büyük olması Sol göğsün sağ göğüsten büyük olması
Kendini güzel hissetmesi Kendini çirkin hissetmesi (nedeni kızınızın güzelliğinizden almasıdır.)
Hamilelik sırasında saçların güçlü ve parlak olması Saçların normalden daha yağlı olması
Tuzlu ve ekşi aş erme Tatlı aş  erme
Baş ağrısı Karamsar olma
Karnın öne doğru ilerlemesi Karnın yanlara doğru genişlemesi
Hamilelikte ayakların soğuk olması Hamilelikte ayakların sıcak olması
Bebeğin kalp atış hızı 140 dan küçükse Bebeğin kalp atış hızı 140 veya 140 dan fazla ise
Sakin bir hamilelik geçirme Hamilelikte kendinizi sinirli  hissetme
Rahat bir hamilelik geçirme Yoğun sabah bulantıları
Siyah göbek çizgisi; göbeğin yukarısında devam ediyorsa Çizgi göbeğin aşağısında devam ediyorsa
Göğüs ucunda koyulaşma Göğüs ucunda hiçbir değişiklik yoksa
İdrar renginin açık olması İdrar renginin parlak olması
Daha Fazla Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir