Anasayfa Etiket Arşivi sezaryen

Etiket Arşivi sezaryen

Gebelikte Çatı Muayenesi

Çatı Muayenesi Nedir? Çatı muayenesi , hamilelik döneminin son haftalarında (37.haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin), doğum yolunun değerlendirilmesi amacı ile yapılır. Bu muayeneye göre doğum süreci gelmeden önce, normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Gerçekleşecek olan doğumun, sezaryen ile yapılacağı kesinleşen bir hastada için,  çatı muayenesi yapılmasına gerek görülmez. Mesela, daha önce sezaryen  ile doğum yapmış ya da bebeğin eşi …

Normal Doğum Yapmaya Engel Olan Durumlar

Normal doğum hem daha sağlıklı olması hem de iyileşme süresinin kısa olması nedeniyle kadın doğum doktorlarının önerdiği doğum şeklidir. Ancak bazen anne adayı kaynaklı, bazen ise bebek kaynaklı bazı problemler, normal doğum yapmanıza engel olabilir. Normal doğum yapmaya engel olan durumlarda, tek alternatif olan sezaryen doğumlar tercih edilmelidir. Takipli olunan doktor, bu konuda en doğru bilgiye ulaşılabilecek kişidir. Normal Doğum …

Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum Hakkında Merak Ettikleriniz!

Anne adaylarının büyük bir kısmı, bebeklerini normal şekilde vajinal yol ile kucağına almayı ister. Ancak çeşitli sebepler dahilinde; günümüzde sezaryenle doğum yapmış olan anne adayı sayısı, tarihte hiçbir zaman görülmediği kadar yüksektir. Sezaryen ile doğum yapan annelerden bazıları ise, diğer hamileliklerinde doğumlarının vajinal yoldan olup olamayacağını merak ederler. Hatta son yıllarda SSVD adı verilen ‘Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum’ kavramı da …

Adım Adım Sezaryen Ameliyatı!

Sezaryen, doğumun doğal olmadığı durumlarda karın ve rahmin kesilerek bebeğin alındığı cerrahi bir işlemdir. Normal doğumun çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşemediği bazı durumlarda anne adaylarının isteği ve hekimin de onayıyla sezaryen doğum gerçekleştirilir. Bunun yanında normal doğuma kıyasla çok daha kısa sürmesi ve ağrısız olması nedeniyle anne adaylarının da tercihi sezaryenden yana olabilir. Hangi Durumlarda Sezaryen Doğum Yapılır? Bebeğe ve Plasentaya …

Sezaryen Doğum Nedir?

Sezaryen, hamile bir anne adayının karın cildi, karın duvarı ve rahim tabakalarının anestezi altında açılarak bebeğin güvenle doğurtulması işlemidir. Sezaryen Sayıları Artıyor mu? Son yıllarda, tıbbi gelişmeler ve tanı olanaklarının artmasıyla anne ve bebek için oluşabilecek tehlikeler çok önceden öngörülebiliyor. Bu nedenle, bir sorun çıktıktan sonra kurtarmaya çalışmaktan daha iyisi, tehlike oluşmadan önce önlemektir. Sezaryen, hem anne hem de bebek …

Hamilelikte Egzersiz Doğumu Kolaylaştırıyor

Hamilelikte her anne adayı doğum şeklini kendi seçebilmelidir. Eğer normal doğum yapmak istiyorsanız ancak korkuyorsanız hamilelik döneminde egzersiz yapmanızın önemini burada da yaşayabilirsiniz. Pilates, yoga ve yapacağınız egzersizler sayesinde daha rahat bir hamilelik geçirebileceğiniz gibi sezaryen doğumdan da uzaklaşabilirsiniz. Hamilelikte Egzersizin Yararları Son bulgular doğum öncesi ve hamilelik süresince egzersiz yapan kadınların daha kolay bir doğum süreci yaşadığına, standart doğum …

Hamilelikte Zorunlu Sezaryen Gerektiren Durumlar

Hamilelikte her anne adayı bebeğini doğurma yöntemini kendi seçme hakkına sahiptir. Normal doğumdan çoğu anne adayı çekinse de korkular tamamen yersizdir. Ancak bazı özel riskli durumlar oluştuğu zamanlarda anne adayının sezaryen doğuma başvurması gerekmektedir. Bu durumda korkmanıza kesinlikle gerek olmamaktadır. Peki bu riskli durumlardan bazıları nelerdir? Bebeğin Ters Gelmesi Doğum sırasında bazı bebeklerin olması gerekenin aksine ayakları ve kalçaları başlarından önce …

Plasenta Previa İle İlgi Her Şey!

Plasenta previa, anne rahmindeki bebek (fetus) ile gebe arasında ilişkiyi sağlayan ve “bebeğin eş kısmı” olan plasentanın, bebek ile doğum kanalının arasında olması (yani doğum kanalını kapaması) durumudur. Bu durumda plasenta, bebeğin önde gelen kısmından daha aşağıda yani serviks’in (rahim ağzının) komşuluğundadır. Plasenta previa (Plasenta previa); hamileliğin son dönemlerinde kanamaya neden olabilen, hem anne hem de bebeğin hayatını tehlikeye atabilen …

İkiz Bebek Bekleyen Anne Adaylarının Doktorlarına Sorması Gerekenler

İkiz bebek bekleyen bir anne adayıysanız, sevinç, şaşkınlık ve heyecan dalgaları içinde savrulmaya başlamış olabilirsiniz. İlk ya da ikinci hamilelik olması farketmeksizin, ikiz sahibi olacağını öğrenmek oldukça heyecan verici değil mi? Karnınızda tek bebiş taşımak ile iki bebiş taşımak arasında elbette birkaç fark var. Hamile kalmadan önce hamilelikle ilgili olarak öğrendiğiniz pek çok şeyden farklı şeyler yaşayacaksınız, çünkü ikizler ezber bozmaya …

Normal Doğumdan Korkmayın!

Doğum; yaklaşık 38 ile 42 hafta süren gebeliğin ardından, bebeğin rahim dışına çıkması olarak tanımlanır. Normal doğum, gebelik süresi dolan ya da her hangi nedenlerle bebeğin suyunun gelmesiyle annenin vajinasından bebeğin çıkarılması suretiyle yapılan doğum şeklidir. Normal doğum adından da anlaşılacağı üzere doğumun olması gereken en normal halidir. Gebe kadınların günümüzde normal doğum yapma oranları oldukça düşmüştür. Bunun nedeni acı …