Merhaba canımız annelerimiz!

Bildiğiniz gibi HappyMom forumumuzda bir etkileşim başlattık. Size sorduğumuz sorumuz doğrultusunda verdiğiniz cevaplardan birkaçını bir araya getirerek bir blog yazısı oluşturduk. Biz hazırlarken çok keyif aldık. Umarız okurken sizin için de öyle olur! 💜

Biz Sorduk:

Hamile olduğunuzu eşinize ne zaman ve nasıl söylediniz? Eşiniz o an neler hissetti ve nasıl tepki verdi?

Annelerimizin Cevapları 😍 

Dmrbs18 Annemiz dedi ki;

Biz bu anı 2 sene bekledik ♥️ adetim 5 gün gectikti ama hiç belli etmedim cunki hayal kırıklığı yaşamamak için . Sonrası gecikmemin 5 günü test yaptım pozitifi gördüm okadar ağladım kii sevinçten hemen kan vermeye gittim ondada poztifi gördüm çok şükür . Hemen bir hediye kutusu hazilardim zaten baya önceden zıbın almıstım bu günler için üzerinde hazırlan baba oluyorsun yaziyor. Yanına bebek ayakkabisi ve gebelik testini koydum . Kuzenlerimle iş birliği yaptım normal sahile gidip oturucaz olarak biliyodu eşim hiçte suphelenmedi sahile gidip biraz oturduktan sonra hediye kutusuyla pastayı getirdiler pastada hazirlan baba oluyorsun yaziyor okadar şaşırdı ki kala kaldı ciddimisin diyip gözlerime baktı sonrası ağlayarak sarıldı sımsıkı sarıldık birbirimize ♥️

Sibel72 Annemiz dedi ki;

Yaklaşık 5 ay korunmasız bir ilişkimiz vardı ama bende pkos vardı iki yumurtam dan da ama 1 yık 4 aylık evliyim evliliğimin 3. Ayında gebe kaldım ama bebeğin kalbini duymadık kürtaj oldum . Sonra yaklaşık 5-6 ay korunduk korunmayı bırakınca adet düzensizim başladı yaklaşık 5 ay korunmadık ama hep negatif en son eşim şehir dışına ailemizin yanına gidelim dedi ama benimde o gün sancım var adet oldum galiba diyip pet taktım ama olmamıştım annemlerde iken olayı anneme anlatım işte adet sancım var ama adet olmadım aradan 3 gün geçti rüyalarım da hep test yapıp çift çıktığını görüyordum pskolojikmen bilinç altıma işlediğini sanıyordum sabah uyandım kendi evime dönecektim aradan 1 hafta geçti annem bana diyor sen hamşlesin durduk yere ben yok mok çekiyorum sonuçta adet sancım var bide düzensizm annem öyle beni doldurdu ki sabahın köründe kadın doğuma gittik eşimle doktor baktı dedi sende pkos var rahim filmi çekelim bende adet düzensizim var bugün bir haftadır adet olmadım dedi doktor hsg için tüm kan tahlillerini vermemi istedi kan verdim. Ertesi gün sonuçlarım çıkacak bazı sonuçlar 24 saat sonra cıkımıyormus bana sonuç çıktı die mesaj geldi gende e nabıza durmadan girip bakıyorum o sıra eşim hsg çekip öyle eve gidelim dedi bir gün daha kalmaya karar verdik sabah bi uyandım saat 9.22 e nabıza bir baktım beta 213 Allahım dedim fırladım yataktan sonra geri uzandım ağladım değer düşük die direk eşimi aradım eşim uyuyor belki 10 kez hamileyim dedim adam şok ölmus soluğu kapıda aldı öyle hastaneye gittik doktor müjde dedi Allahım hayatımda hiç bu kadar şok olduğumu bilmiyordum hala eşime baba oluyorsun dediğimde eşim ağlıyor yani pkos iseniz kilo verin arkadaşlar

nilaykalkan Annemiz dedi ki;

Adetim çok geçikti . Ama ben eşime adet olduğumu söyledim birliktelik olmasın diye sonra 15 gün gecikince ( bu arada biz 5 yıldır evliyiz 3 yıl hiç olmadı sebebsiz çok doktora gittik hiç bir sikintiniz yok zamana birakin dediler ) neyse adetim çok gecikince test al ama umutlanma bende yanilabilirim olmaya bilir dedim oda sen yeni adetini bitirdin ve biz birlikte olmadık dedi bende sen bı al gel dedim sabah sabah aldı geldi test yaptık anında 2 çizgi çıktı eşimle ben çok ağlamıştık 😅😅 pazartesi doktora gittik kese göründü öyle işte rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.

ayss-12 Annemiz dedi ki;

Ben ilk belirtileri fark ettiğimde regl olmama 4-5 gün vardı gecikince tam emin oldum sağlık ocağına gittim test yapmaya eşimden habersiz tabii ki de o günde cuma gününe denk geldi sonuç çıkmadı ben de eczaneye gittim test kiti aldım evde testi yaptım eşimde eve geldi normal şekilde sarıldık falan sonra hemen ona dedim bi sürprizim var sana heyecanlıyım tabi baya testi gösterdim şok oldu gözleri doldu baya heyecanlandı ve sarıldı o an ki heycanı şuan doğum yaklaştıkça beliriyor yüzünde onu çok seviyorum 😅🥰🥰

elifcicek_07 Annemiz dedi ki;

İlk bebeğimizde eşim yemek yerken birden önüne koydum ve çok mutlu olmuştuk ama o kadar sürdü 2 hafta sonra kaybettik bebeğimizi sonraki hamileliklerimizde sadece elimizi başımızın arasına koyup sabaha kadar ağladık şimdi napıcaz ya yine ölürlerse diye hala aynı 10 hafta oldu ve hala sevinemiyoruz geceleri eşim kabuslar ile uyanıyor keza bende aynı şekilde. Bizde bu anları mutlu olarak hatırlamayı çok isterdik ama biz hiç sevinemedik sürekli neden bizim başımıza geliyor diye sorguladık şimdi hiç birşey yok gibi hayatımıza devam edip ona patates diye sesleniyoruz isim düşünüp o şekilde alışırsak biliyoruz sonrası çok ızdıraplı oluyor…

Hazasel Annemiz dedi ki;

Asla tedavisiz çocuğun olmaz diyen doktordan sonra eşimle evlenmeden bu konu hakkında konuştum. O ise bizimde olmaz napalım ben senin sen benim çocuğum olursun, okadar annesi babası olsun isteyen cocuk var belki ilerde istersek onlara aile oluruz dedi. Evlendik ve eşimin temiz kalbi iyi niyetini rabbim 2. Ayımızda mükafatlandırdı. Oğlum mucize gibi geldi. Hesap ödüyormuş gibi yapıp içine emzik ve testi koydum oda sen niye ödüyorsun diye açmak istedi🙈 Yeşil gözleri dolu dolu gezdi tüm gün (6 yıldır beraberiz ve 3 4 kere anca bu halde görmüşümdür)

-MucizeMelegiim- Annemiz dedi ki;

6 yıl beklemiştik bu anı.. 7 yılımıza 8 gün kalana kadar…
Sayısız yumurta takipleri ; 2 dış gebelik , 4 aşılama , 1 başarısız tüp bebek ve işte mucizemizin geldiği 2. Tüp bebek tedavisi..
Yorgunluğumuzun hiç bir tarifi yoktu, Ne maddi ne manevi gücümüz de kalmamıştı artık..
Birde “acele etmeyinli” cümleler ekleniyordu sabrımıza, ha bir de
“ Sorun hanginiz de ?” gibi yersiz cümleler…
Bizse hiç sorun olarak bakmamıştık bu duruma, imtihanımızdı.. Geçecekti..Tükenmiştik ama asla olacağına dair inancımızı eksiltmemistik..
Her ayın aynı günlerinde dolu dolu bakmalar…Geciken 1 güne eklenen negatif gebelik testleri.. Minicik bir karede yutkunduğumuz anlar..
6 yıla sığmıştı bu yaşananlar ama taşmıştık da artık.. Dayanamaz ruh haline bürünmüştük.. Fazla duygusallaşmıştık..Birbirimizin yorgunluğunu farkediyorduk artık. Çünkü ruhen de pek gücümüz kalmamıştı.. Ve o gün. .
6 yıl geçmişti de 12 gün geçmek bilmemişti..Saatler durmuştu sanki . Her zaman saat bire kalmazdı aramaları, bu kez saat biri çoktan geçmişti..
Avuç iclerim terliyordu artık, kalbimin ritmi bir hızlanıyor bir yavaşlıyordu..Beklenen arama geldi saat 16.o2 ..
O telefonu ne kadar zor açtım bilemezsiniz. Bir telefonu açmak nasil bu kadar zorlayabilir bunun hiç bir tarifi yok.. Ve açtım..

İyi günler Sema Hanım .
Arayan hemşireye titreyen sesimle merhaba dedim..Heyecanimdan anlamış olmalı ki hiç bekletmeden direk şu cümleyi kurdu ;
-Tebrikler! Sonuç 259 POZITIF…HAMILESINIZ..
Telefonu o an koltuğa bıraktım… Ve hıçkırıklara boğuldum.. HAMİLEYDİM… POZITIFTI…BAŞARMIŞTIK..
Sanırım 5 dakika öylece ağlamış olmalıyım hala telefonda bekleyen hemşirenin de ağladığını farkettim ve sadece teşekkür ederim diyip konuşmayı bitirdim.. Başka bir cümle kuramadım cunku , kalbim çok farklı atıyordu, konuşamadım..
Hemen eşimi aradım çalışıyordu ama biliyorum ki o da dört gözle bekliyordu ..Telefonu açan eşime sadece AŞKIM ÇOK ŞÜKÜR! Diyebildim… Sustu ve sesi titremeye başladı şükür diyip başka cümleler kuramadan kapadık telefonu..
O da ağlamış orda ; elim ayağım titredi ; o an tüm yorgunluklarimizi unuttum dedi…
Ve haberimizi bekleyen herkesin göz yaşlarına şahit oldum..
Annemle babamın göz yaşlarını hiç unutmuyorum ve tabiki kayinvalidemin..💙
Bizlerle beraber çevremizdeki herkes dua etmişti cunku..Farkettirmeden sızımıza ortak olmuşlar ve avuç içlerinde bize yer vermişlerdi..
Akşam eşim işten gelirken onu arayıp ;
-Aşkım gebelik testi alır mısın ? O çift çizgiyi görmek istiyorum dedim .
Akşam gelirken almış hemen.. kapıdan girer girmez senin kadar bende görmek istiyorum hadi aşkım dedi elime verdi testi..
Koştum hemen yaptım.. Saniyeler için de belirmisti ..
Onlarca tek çizgiyi unutturmustu..
Sarılıp eşimle birde o an ağladık..
Gobegime eğilip eksik olma evlat.. Hoşgeldin diyip öptü..
Sonra bende ona sarılıp sen eksik olma güçlü baba diyip öptüm..
Sorarsanız hala duygusal hala dolu gözlerimiz..
Çünkü süreç ne olursa olsun beklenen şey paha biçilemez..
Para biriktirip alınan birşey değil,
Yada şu kadar ver garanti elinde denilen bir şey…Evet bu süreçte fazla yıprandık, duygusallaştık, yorulduk ama sabrı, sabrın sonunda gelen mükafatı ve sanırım tam anlamıyla aile olmayı öğrendik..
5 ay doldu bile..
Şimdi doğuma gün sayıyoruz..
7.yilimiza gelen mucizemizi bekliyoruz..
Oğlumuzu dört gözle bekliyoruz..
Zor gun diyip asla dizlerinizin üzerine çöküp kalmayın, her zorlukla beraber kolaylığı veren Rabbimizi hatırlayıp sımsıkı sarılın..
Duanıza inanciniza sarılin. Elbette vakti gelince geçiyor..💐
°•▪︎ Sevgiyle Kalın…🌹▪︎•°

Daha Fazla Genel

1 Yorum

  1. İsminiz

    10 Aralık 2022 at 12:03

    inanin sizin adiniza cok mutlu oldum suan bende 37 haftalik hamileyim yazinizi aglayarak okudum Allahima kurban olim Allah ol dedimi oluyo işte sağlıkla kucaginiza alin inşallah

    Cevap Ver

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir