Anasayfa Etiket Arşivi gebelik hakkında

Etiket Arşivi gebelik hakkında

Hamilelik Döneminde Vücudunuzda Meydana Gelen Tüm Değişiklikler!

Hamilelik süresince vücudunuz birçok değişim geçirir. Gebelik, bir kadının rahminin içinde bir fetüsün geliştiği dönemi tanımlamak için kullanılan terimdir. Hamilelik süreci, son regl döneminden bebeğin doğumuna kadar süren yaklaşık 40 haftalık dönemi kapsar. Tıbbi olarak gebelik takibi, trimester olarak adlandırılan üç hamilelik bölümüne ayrılarak yapılır. Yani her bir trimester yaklaşık olarak üç aylık zaman diliminden oluşur. Normal gebelik süresince annenin …

Hamilelik Döneminde Kafein Tüketilebilir mi?

Hayatında kahve başta olmak üzere kafein içeren içeceklere karşı zaafı olan kadınlar, en çok da hamilelik döneminde ne yapacaklarını düşünürler. Bilinenin aksine kafein içeren içecekler belirli bir noktaya kadar gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Ancak uzmanların belirlediği sınırların dışına çıkmak, bazı olumsuz durumlara sebep olabilir. Bu sebeple hamilelik döneminde tüketilmesi gereken kafein türü ve miktarı hakkında yeterli bilgiye sahip olmak oldukça önemlidir. …

Hamileliğin 2. Trimester Döneminde Yapılması Gereken Testler ve Tahliller!

Anne adayı hamileliğin ilk trimesterini atlattıktan sonra, öncekine nazaran daha keyif veren ikinci trimestere ulaştığında aklında bebeğinin sağlığı ile ilgili sorular bulunabilir. Bu soruları yanıtlamak için gerekli test ve tahlilleri yaptırmalıdır. Bu dönemde anne ve bebek sağlığını korumak oldukça önemlidir. İlk trimester başarıyla tamamlandığında, bu durumu korumak ve devam ettirmek önemlidir. O nedenle anne adayı tahlilleri ihmal etmemeli, düzenli doktor …

Haftalara Göre Bebeğin Boy ve Kilo Gelişimi

Tabloda yer alan haftalar, anne adayının son adet tarihinin ilk günü hesaplanarak oluşturulmuştur. Kadında adet döngüsü ortalama 28 gündür. Ancak her kadında bu döngü farklılıklar gösterebilmektedir. Bu süreden daha kısa ya da daha uzun döngüye sahip olan kadınlarda, erken ya da geç yumurtlama oluşan kadınlarda ya da üstüne görme gibi durumların yaşanmasında hesaplanan son adet tarihi gebelik haftasıyla uyuşmayabilir. Bu …

Hamilelikte Cinsellik Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular!

Hamilelik dönemi kadın hayatının en karmaşık dönemlerinden bir tanesini oluşturur. Psikolojik ve fizyolojik çok sayıda değişimin izlendiği bu dönemde kadının birtakım alışkanlıklarının değişmesi ve yeni bir yaşam biçimini benimsemesi doğal bir adaptasyon şeklidir. Bununla beraber yaşanan bu sürece uyum adına yapılanların, yanlış bilgilenmeler yüzünden henüz var olmakta olan bebeği korumak adına takıntı halini alması doğru ve açık bilgilendirme ile engellenebilir. …

Hamilelikte Karın Ne Zaman Çıkar?

Hamilelikte karın ne zaman çıkar, karnım ne zaman şişer, göbek ne zaman büyür, karnım dışarıdan ne zaman belli olur, kaçıncı ayda kanım belirginleşir, kaçıncı haftada dışarıdan hamile olduğum anlaşılır, göbeğim kaçıncı haftada çıkmaya başlar, karnım ne zaman ortaya çıkar, ”karnım haftasına göre küçük mü, büyük mü?” gibi sorular anne adaylarının doktorlarına ve çevresindeki tanıdıklarına en çok sordukları sorulardan birisidir. Anne …

Hamileliğin İlk Trimester Döneminde Hissedilen Ağrı ve Sancılar

Hamileliğin ilk üç ayı anne adayları için zorlu geçer ve hamileliğin tüm belirtileri bu ayda yoğun bir şekilde yaşanır. Hamilelik öncesinde her ay oluşan adet sancılarının etkisi hamileliğin ilk üç ayında da sanki adet oluyormuş gibi his verebilir. Fakat bu durum daha çok bebek gelişimi ve annede meydana gelen değişimlerden dolayıdır. Gebeliğin ilk aylarında sancı başlayan sancılar ilerleyen aylarda giderek …

Hamilelik Döneminde Eşinizle İlişkiniz ve Cinsellik

Vücudunuz sizi ailenin en yeni üyesine hazırlarken bazı fiziksel ve duygusal değişiklikler kaçınılmazdır. Bu sırada eşinizle olan ilişkinizde de değişiklikler olur.  Bu süreçte bazen kendinizi ona çok yakın hissedeceksiniz, bazense başka bir evrendeymişçesine uzak… Duygularınızı anlamak ve yönetmek, aranızdaki bağı ve iletişimi güçlendirmek için sabırlı olmalısınız. Aynı duyguları paylaşmamak… Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz anda kendinizi anne gibi hissetmeye başlarsınız. Vücudunuz da …

Bebeğinizin Henüz Doğmadan Zekasını Geliştirmek Elinizde!

Uzmanlara göre; zeka, bir kişinin genetik yapısının ve içinde geliştiği çevrenin etkileşiminden kaynaklanmaktadır. Bebeğin zeka seviyesi çoğunlukla annesinin, babasının ya da yakın akrabalarının ona verdiği genetik mirastan etkilenir. Ancak bebeğin içinde geliştiği ortam da zeka gelişiminde kesinlikle çok önemli bir faktördür. Bu sebeple anne adaylarının, bebekleri henüz doğmadan onun zekasını geliştirecek adımları bilmeleri önemlidir. Vitamin ve Mineralleri Düzenli Kullanın! Gebelikte …

4 Boyutlu Ultrason (Detaylı Ultrason)

1970 yıllarının başından itibaren günümüz modern tıbbın vazgeçilmezi olan ultrason, günümüzde de gebelik izlenimlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Ultrason diğer bir adı yansılanım, insan kulağının işitemeyeceği kadar yüksek frekans üreten ses dalgalarına verilen addır. İngilizce’de yüksek ses anlamına gelen, ultra sound kelimesinden gelmektedir. Bir enerji türü olan ses, madde ve cisimlerin titreşiminden meydana gelir. Ultrason cihazlarının çalışma şekli ise, insan kulağıyla duyulamayan …

12Sayfa 1 - 2