Anasayfa Etiket Arşivi gebelikte beslenme

Etiket Arşivi gebelikte beslenme

Hamilelikte Yürüyüş Yapmanın İnanılmaz Faydaları!

Hamilelik, her kadın için hayatında yaşayabileceği çok güzel bir deneyimdir. Anne adayları hamilelik boyunca zihinsel ve fiziksel olarak da formda olabilmek için bazı basit egzersizler yaparak ve düzenli yürüyerek zinde ve sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilirler. Bazı egzersizler hamilelikte kadınlar için çok yorucu olabilir. Yürüyüş ise herhangi bir özel ekipman veya planlama gerektirmeden yapılan kolay ve eğlenceli bir egzersizdir. İhtiyacınız …

Hamilelikte Sigarayı Bırakmak İçin İpuçları

Hamilelikte sigara içmek hem anne, hem de bebek açısından geri dönüşü olmayan ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Sigara içen kişilerin kansere yakalanma risklerinin içmeyenlere göre onlarca kat daha yüksek olduğu kesin, ancak sigaranın bebek üzerindeki etkileri bundan çok daha ağır ve ölümcül olabilir. Sigara bağımlılığı kadınlarda dış gebeliğin en büyük tetikleyicilerinden biri olmakla birlikte sağlıklı gebeliklerde de anne adayının gebelik sürecinde sigara içmesi …

Haftalara Göre Bebeğin Boy ve Kilo Gelişimi

Tabloda yer alan haftalar, anne adayının son adet tarihinin ilk günü hesaplanarak oluşturulmuştur. Kadında adet döngüsü ortalama 28 gündür. Ancak her kadında bu döngü farklılıklar gösterebilmektedir. Bu süreden daha kısa ya da daha uzun döngüye sahip olan kadınlarda, erken ya da geç yumurtlama oluşan kadınlarda ya da üstüne görme gibi durumların yaşanmasında hesaplanan son adet tarihi gebelik haftasıyla uyuşmayabilir. Bu …

Hamilelikte Ellerin Uyuşması (Karpal Tünel Sendromu)

Gebelik, birçok açıdan kadınların kendini farklı hissettiği bir dönemdir. Her zamankinden daha bitkin, daha mutlu, daha endişeli, daha iştahlı, daha yorgun, daha keyifli hissederler. Bütün bu duygu karmaşası içerisinde sağlıklı olmayı ve bebeklerini de sağlıklı şekilde kucaklarına almayı isterler. Ancak bazı kadınlar için kronik hastalıklar veya gebelikte çıkan akut hastalıklar kaçınılmaz olmaktadır. Genetik faktörler, yaş, ortam stresi veya tamamen nedensiz …

Gebelikte Sağlıklı Beslenme

Hamilelikte alınan kilolar ve kafada oluşan ”ne kadar kilo almalıyım” sorusu tüm anne adaylarının en büyük korkularından biridir. Ancak unutmamanız gerekiyor ki siz karnınızda bir bebek büyütüyorsunuz ve ona göre besleniyorsunuz. Doğumdan sonra ise aldığınız çoğu kiloyu vereceğinizden şüpheniz olmasın. Ancak sağlıklı bir hamilelik yaşamanız için almanız gereken kilonun da bir sınırı bulunmaktadır. Bu yazımızda size hamilelik ve kilo hakkında …

Hamilelikte Yapılan Beslenme Hataları ve Öneriler

Kahvaltı yapmadan güne başlamak, iki kişilik beslenmek, kahve tüketimini abartmak ya da yeteriz su tüketmek… Bu tür beslenme hataları masum gibi görünseler de bebeğin hem zihinsel hem bedensel sağlığını tehdit edebiliyor. Örneğin bebeğinizde gelişme ve öğrenme bozukluğuna yol açması gibi! Hiç kuşkusuz her anne adayının tek bir dileği oluyor; o da bebeğinin sağlıklı dünyaya gelmesi. Ancak bazen, önemsiz gibi gördüğümüz beslenme …

Doktorunuza Sormanız Gereken 10 Önemli Soru!

Gebe olduğunuzu öğrendiniz… Muayene zamanınızın geleceği günü iple çekiyorsunuz ve aklınıza takılan soruları doktorunuza sormak için gün sayıyorsunuz… Fakat, doktora gittiğinizde sormanız gereken tüm soruları unuttunuz ve eve döndüğünüzde o unuttuğunuz sorular bir bir aklınıza geldi değil mi? Gebelikte doktora sorulması gereken sorular, anne adayının heyecanı yüzünden bazen unutulabiliyor. Hamileliğin ilk evreleri, anne adayı için biraz kafa karıştırıcı olabilir. Yaşanan …

A’dan Z’ye Gebelik Sözlüğü

Abdominal Gebelik Bebeğin rahmin dışında karın boşluğuna yapışarak geliştiği dış gebelik türü. Abortus (Düşük, Abort) Gebeliğin 20 haftadan önce kendiliğinden kaybedilmesi, bebeğin düşmesi Adhezyon Yapışıklık. Organların çevre dokularla arasında gelişen yapışıklıklardır. Genellikle ameliyat, enfeksiyon sonrası yada travma sonucu doku bütünlüğünün bozulduğu durumlarda gelişir. AFP (Alpha-fetaprotein) Fetal karaciğerde üretilen ve anne kanında da saptanan protein. Çoğul gebelik, fetal ölüm, neural tup …

Hamilelikte Beslenmeyi Öğreniyoruz!

“Artık sen iki canlısın!” Etraftan bunu sıklıkla duymaya başladıysan, ezberden tavsiyelerle değil, bilinçli bir şekilde beslenmek için gebelikte beslenme hakkında her şeyi öğrenme vaktin gelmiş demektir. Hamile diyeti nedir, neleri yemeliyim, neleri yememeliyim, ne kadar kilo almalıyım gibi sorular aklında dönüp duruyorsa doğru yerdesin. Hamile Diyeti Nedir? Hamile diyeti, bebeğinin ve senin sağlına odaklanmış bir yeme planıdır. Hamilelik dönemine göre şekillendirilmiş bir …

Hamilelikte B12 Vitamini Kullanımı

Hamilelik döneminde B12 vitaminini yeterli miktarda almak, hem anne sağlığı hem de bebek sağlığı açısından son derece önemlidir. Bebeğin özellikle sinir ve omurilik sisteminin geliştiği ilk haftalarda B12 açısından zengin gıdalar tüketilmelidir. Hatta hekimler, gebelik planı yapan çoğu kadının eğer değerleri eksikse gebelikten önce takviye almalarını önerirler. Çünkü yapılan pek çok araştırma, gebelikte B12 eksikliğinin bebekte nöral tüp defekti riskini …

12Sayfa 1 - 2