Anasayfa Etiket Arşivi gebelikte beslenme

Etiket Arşivi gebelikte beslenme

Doktorunuza Sormanız Gereken 10 Önemli Soru!

Gebe olduğunuzu öğrendiniz… Muayene zamanınızın geleceği günü iple çekiyorsunuz ve aklınıza takılan soruları doktorunuza sormak için gün sayıyorsunuz… Fakat, doktora gittiğinizde sormanız gereken tüm soruları unuttunuz ve eve döndüğünüzde o unuttuğunuz sorular bir bir aklınıza geldi değil mi? Gebelikte doktora sorulması gereken sorular, anne adayının heyecanı yüzünden bazen unutulabiliyor. Hamileliğin ilk evreleri, anne adayı için biraz kafa karıştırıcı olabilir. Yaşanan …

Normal Doğum Vajinayı Bozar mı?

Vajina vücuttaki diğer organlar gibi muntazam ve amacına uygun yaratılmış bir organdır. Hem bebeğin doğumuna izin veren bir kanal hem de birlikteliğin yaşanması için olmazsa olmazlardan bir organ. Yapısında var olan kas dokusu nedeni ile hem bebeğin doğumunu kolaylaştıracak kadar esnek ve hem de ilişki sırasında penisin ebatlarına göre modifiye olabilen uzunluğu 10 cm ve çapı ise yaklaşık 9 cm …

Hamileler İçin Dengeli Bir Kahvaltı Nasıl Olmalı?

Güne çok yoğun bir mide bulantısıyla başladığınızı biliyoruz, hamilelikte mide bulantıları sabah saatlerinde çok daha yoğundur bu yüzden anneler genellikle sabahları bir şey yememeyi tercih ederler. Böylelikle mide bulantısını azalttıklarını düşünürler. Aslında çözüm gibi gözükse de, günün diğer kalan zamanı riske ediliyordur. Çünkü açlık daha çok bulantıya ve ekşimelere neden olabilir. Bulantı refleks hissidir. Ve başladıktan sonra susturmak uzun zaman …

A’dan Z’ye Gebelik Sözlüğü

Abdominal Gebelik Bebeğin rahmin dışında karın boşluğuna yapışarak geliştiği dış gebelik türü. Abortus (Düşük, Abort) Gebeliğin 20 haftadan önce kendiliğinden kaybedilmesi, bebeğin düşmesi Adhezyon Yapışıklık. Organların çevre dokularla arasında gelişen yapışıklıklardır. Genellikle ameliyat, enfeksiyon sonrası yada travma sonucu doku bütünlüğünün bozulduğu durumlarda gelişir. AFP (Alpha-fetaprotein) Fetal karaciğerde üretilen ve anne kanında da saptanan protein. Çoğul gebelik, fetal ölüm, neural tup …

Hamilelikte Beslenmeyi Öğreniyoruz!

“Artık sen iki canlısın!” Etraftan bunu sıklıkla duymaya başladıysan, ezberden tavsiyelerle değil, bilinçli bir şekilde beslenmek için gebelikte beslenme hakkında her şeyi öğrenme vaktin gelmiş demektir. Hamile diyeti nedir, neleri yemeliyim, neleri yememeliyim, ne kadar kilo almalıyım gibi sorular aklında dönüp duruyorsa doğru yerdesin. Hamile Diyeti Nedir? Hamile diyeti, bebeğinin ve senin sağlına odaklanmış bir yeme planıdır. Hamilelik dönemine göre şekillendirilmiş bir …

Hamilelikte B12 Vitamini Kullanımı

Hamilelik döneminde B12 vitaminini yeterli miktarda almak, hem anne sağlığı hem de bebek sağlığı açısından son derece önemlidir. Bebeğin özellikle sinir ve omurilik sisteminin geliştiği ilk haftalarda B12 açısından zengin gıdalar tüketilmelidir. Hatta hekimler, gebelik planı yapan çoğu kadının eğer değerleri eksikse gebelikten önce takviye almalarını önerirler. Çünkü yapılan pek çok araştırma, gebelikte B12 eksikliğinin bebekte nöral tüp defekti riskini …

Hamilelikte Uzak Durmanız Gereken Besinler

Hamilelik döneminde hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için beslenmenize dikkat etmeniz gerekmektedir. Tüketmeniz gereken belli başlı besinler olduğu gibi uzak durmanız gereken besin grupları da bulunmaktadır. Bu yazımızda sizin için uzak durmanız gereken bazı besinlerin kısa bir listesini hazırladık. Unutmayın, siz ne yerseniz bebeğiniz de sizinle aynı besinleri tüketiyor! İşlem Görmüş Etler Kahvaltıların belki de vazgeçilmezi olan sucuk, …

Hamilelikte Yürüyüş Yapmanın İnanılmaz Faydaları!

Hamilelik, her kadın için hayatında yaşayabileceği çok güzel bir deneyimdir. Anne adayları hamilelik boyunca zihinsel ve fiziksel olarak da formda olabilmek için bazı basit egzersizler yaparak ve düzenli yürüyerek zinde ve sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilirler. Bazı egzersizler hamilelikte kadınlar için çok yorucu olabilir. Yürüyüş ise herhangi bir özel ekipman veya planlama gerektirmeden yapılan kolay ve eğlenceli bir egzersizdir. İhtiyacınız …

Haftalara Göre Bebeğin Boy ve Kilo Gelişimi

Tabloda yer alan haftalar, anne adayının son adet tarihinin ilk günü hesaplanarak oluşturulmuştur. Kadında adet döngüsü ortalama 28 gündür. Ancak her kadında bu döngü farklılıklar gösterebilmektedir. Bu süreden daha kısa ya da daha uzun döngüye sahip olan kadınlarda, erken ya da geç yumurtlama oluşan kadınlarda ya da üstüne görme gibi durumların yaşanmasında hesaplanan son adet tarihi gebelik haftasıyla uyuşmayabilir. Bu …

Hamilelikte Yapılan Beslenme Hataları ve Öneriler

Kahvaltı yapmadan güne başlamak, iki kişilik beslenmek, kahve tüketimini abartmak ya da yeteriz su tüketmek… Bu tür beslenme hataları masum gibi görünseler de bebeğin hem zihinsel hem bedensel sağlığını tehdit edebiliyor. Örneğin bebeğinizde gelişme ve öğrenme bozukluğuna yol açması gibi! Hiç kuşkusuz her anne adayının tek bir dileği oluyor; o da bebeğinin sağlıklı dünyaya gelmesi. Ancak bazen, önemsiz gibi gördüğümüz beslenme …

12Sayfa 1 - 2