Hafta sonu yapılan bir kahvaltının keyfini çok az şey verebilir. Sizin için derlediğimiz bu kahvaltı listesiyle pazar gününe mutlu başlayacaksınız.

Yeşil smoothie
Tam bir enerji deposu olan bu kahvaltı sayesinde güne zinde başlayacaksınız. Besin değerleri oldukça yüksek olan bu kahvaltının içinde badem sütü, ıspanak, yoğurt, kivi ve chia tohumu var. C vitamini, protein, kalsiyum ve omega-3 bakımından zengin olan bu kahvaltı kesinlikle favoriniz olmaya aday. Bu süper kahvaltıyı hazırlamak için yarım bardak badem sütünü, yarım bardak yoğurdu, 1 adet kiviyi, bir avuç ıspanağı ve 1 yemek kaşığı chia tohumunu blendera atıp iyice karıştırın. Hazırladığınız smoothie’yi bekletmeden için.

Cevizli ve elmalı yulaf

Sabah nasıl hissederseniz edin hamileyken kahvaltıyı ıslamak diye bir seçenek söz konusu değil. Yarım bardak yulaf ezmesini yarım bardak sütle birlikte kapaklı bir cam kavanoza koyup üstüne ezilmiş cevizi ekleyin. Damak zevkinize göre yarım elmayı da dilimledikten sonra kavanozdaki kahvaltınıza ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeleri kavanoza koyduktan sonra kapağını kapatıp çalkalayın ve bir gece buzdolabında bırakın. Ertesi gün afiyetle yiyebileceğiniz lif ve vitamin deposunu hazırlamak işte bu kadar kolay.

Yumurtalı, bezelyeli, peynirli dürüm

Bu harika dürüm almanız gereken günlük protein miktarının çeyreğini tek başına karşılayacak! Protein deposu bu dürümü hazırlamak için 2 yumurtayı çırpıp omlet gibi pişirdikten sonra dürüm ekmeğinizin üstüne serin. Daha sonra 2 yemek kaşığı pişmiş bezelyeyi –konserve de olabilir-, 2 çorba kaşığı rendelenmiş çedar ve küp küp kesilmiş orta boy domatesi yumurtanın üstüne ekleyin. Tuz ve karabiber de serptikten sonra kahvaltınız hazır. Üstünüze damlatmadan yemeye dikkat edin.

Yüksek lifli kahvaltılık gevrek ve süt

Çok basit gibi görünse de içeriğindeki lif sayesinde hem uzun süre tok tutacak, hem de sizi kabızlıktan koruyacaktır. Yüksek lifli kahvaltılık gevreğinize yaban mersini gibi meyveler ekleyebileceğiniz gibi kuru kayısı ve incir de ekleyebilirsiniz. Damak zevkinizi ve yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak için güzel bir kahvaltı.

Tam tahıllı kraker, soğuk nane çayı ve çedar peyniri

Sabahları mide bulantısıyla uyanıyorsanız ağır bir kahvaltıdan kaçınmak isteyebilirsiniz. Midenizi rahatlatırken aynı zamanda günlük protein ihtiyacınızı karşılamak mümkün. Yüksek lif oranına sahip tam tahıllı krakerlerin yanında biraz çedar peyniri ve soğuk nane çayı harika bir sabah kahvaltısı olabilir.

 

Daha Fazla Beslenme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir