Hamilelik döneminde ayakkabı, iç çamaşırı, mayo ve aksesuar seçimleri nasıl olmalı?

Ayakkabı seçerken

Hamilelik döneminde karın büyüdüğünden ağırlık merkeziniz öne kayacaktır. Bu değişikliği dengelemek amacıyla ayakkabılarınızı 2-3 cm topuklu tercih etmeniz yerinde olacaktır. Ağırlık merkezini dengelemek için vücudun üst kısmı ve başın geriye doğru kayması ile bel kavsi artar ve bu yeni pozisyon bel ağrılarına neden olur. Alçak topuklu ayakkabılar bel ağrılarınızın azaltmasına yardımcı olacaktır. Babet gibi topuğu olmayan düz ayakkabılar ayak sağlığınız için de sakıncalıdır, bu yüzden tercih etmemenizi öneririz. Hamilelik döneminde çok yüksek topuklu ayakkabılardan ise mutlaka kaçınmalısınız. Yüksek topuklar özellikle eklem esnekliğinin arttığı ve ağırlık dengesinin değiştiği son aylarda düşme açısından riskli olacaktır.

Ayak sağlığınız için deri gibi doğal malzemeden yapılmış ayakkabılar tercih ederseniz, ayaklarınızın havasız kalmasını önlemiş olursunuz. Özellikle naylon gibi sentetik malzemelerden yapılmış olan ayakkabılardan kaçınmalısınız. İlerleyen hamilelik haftalarında eğilip kalkmak zorlaşacağı için bağcıksız ve kolay giyilip çıkarılabilen, cırt cırtlı veya fermuarlı ayakkabılar tercih edilmelidir. Hamilelik süresince ayaklarda kolayca ödem oluşabileceği ayakkabı alışverişi sırasında hafif genişleyip, esneyebilir çeşitleri almaya dikkat etmelisiniz.

İç çamaşırı seçerken

Hamilelik döneminde iç çamaşırı seçimi anne adayının hem sağlığı, hem de rahatlığı açısından çok önemlidir. Değişen hormonlar nedeniyle son aylarda memelerinizde büyüme olacaktır. Hamilelik öncesi kullanılan sutyenleriniz ilk aylarda sizi idare etse bile, ilerleyen zamanlarda değiştirmeniz gerektiğini fark edeceksiniz.

Öncelikle bu dönemde giyilen iç çamaşırlarınız sentetik olmayan pamuklu kumaşlardan yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz. İç çamaşırlarınızı vücudunuza göre uygun bedende seçmeli, çok sıkı olarak kan dolaşımınız üzerine olumsuz etki göstermelerine engel olmalısınız. Sutyenlerinizi değişen meme ölçülerinize uyum sağlaması açısından penye ve balensiz tercih etmemelisiniz. Sutyen askılarınızın kalın olması sırt ağrılarınızın daha da artmasına engel olacaktır. Meme uçlarının giderek hassaslaşması ve kolayca tahriş olabilmeleri nedeniyle memeyi tam sarmayan, hafif bol sutyenler daha yerinde olacaktır.

Bikini ve mayo seçerken

Hamilelik döneminiz özellikle yaz aylarına denk gelmişse, bunaltıcı sıcaktan kurtulmak ve serinlemek en doğal hakkınız. Ayrıca hamilelik döneminde yüzme yapılabilecek en iyi sporlardan biridir. Havuz veya denize girerken giyeceğiniz mayonuz çok önemlidir. Mayo tercih ediyorsanız, mayonuzun kesiminin yan dikişlerden yani bel bölgesinden büzgülü veya pileli olmasına dikkat etmelisiniz. Bu tarz mayolar karın bölgenizi saracak ancak sıkmayacaktır ve rahat hareket etmenizi sağlayacaktır.

Bikini tercih ediyorsanız ise bikininizin üst kısmının, göğüslerinizdeki ağırlığın hareketlerinizi kısıtlaması nedeniyle, kalın askılı ve balensiz olmasını öneririm. Alt bikininizin ise yan dikişlerinin kalın olması önemlidir. Ayrıca bikini altının karın bölgesini saracak kadar yüksek beli olmaması ve karnınızı sıkacak kadar dar olmamasına dikkat etmek gerekir.

Aksesuar seçerken
Şık görünmemizi sağlayan en önemli detaylardan biri tamamlayıcı aksesuarlarımızdır. Şapka, eldiven, toka, gözlük, takı gibi birçok aksesuarı kıyafetimizin rengine ve stiline uygun seçer ve şıklığımızı tamamlamak isteriz. Hamilelik döneminde sadelik her zaman önemlidir. Anne adayı bu dönemde sade ama şık olmayı tercih eder. Bu yüzden aksesuarları abartıdan uzak olmalıdır. Kolye, bileklik, küpe ve yüzük seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli detay alerjik etkileridir. Suni materyal içeren takıları, cildinizi tahriş etme ihtimali olduğundan kullanmamanızı öneririz.

Bu dönemde boynunuzu rahatsız edecek derecede büyük, ağır metal malzemeli, iri boncuklu kolyeler tercih etmemenizi yerinde olacaktır. Uzun ve ağır malzemeli kolyeler karnınıza da baskı uygulayabilir ve bir süre sonra sizi sıkabilir. Akik, ametist, yeşim gibi, rahatlatıcı etkisi olan, stresten uzak tutan doğal taşlar hamilelik sürecinde hem size yardımcı olacak, hem de şıklığınızı tamamlayacaktır. Özellikle akik taşı siz ve bebeğinizin sağlığı açısından tavsiye edilen taşların başında gelir. Altın veya gümüş gibi değerli madeni kolyeler kullanmayı tercih ediyorsanız, yine küçük, zarif ve abartısız olanları tercih etmelisiniz.

Hamilelik denilince ilk akla gelen sözcüklerden biri masumiyettir. Zarafet, sadelik ve masumiyeti simgeleyen incinin bu dönemde aksesuar olarak kullanılması tavsiye ederiz. Ellerinizde, parmaklarınızda ve bileğinizde şişme meydana gelebileceğinden kolayca çıkarıp takabileceğiniz bileklikler ve yüzükler tercih etmeniz rahatınız açısından iyi olacaktır.

Daha Fazla Alışveriş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir