Anasayfa Etiket Arşivi doğum

Etiket Arşivi doğum

Hamilelikte Yapılan Beslenme Hataları ve Öneriler

Kahvaltı yapmadan güne başlamak, iki kişilik beslenmek, kahve tüketimini abartmak ya da yeteriz su tüketmek… Bu tür beslenme hataları masum gibi görünseler de bebeğin hem zihinsel hem bedensel sağlığını tehdit edebiliyor. Örneğin bebeğinizde gelişme ve öğrenme bozukluğuna yol açması gibi! Hiç kuşkusuz her anne adayının tek bir dileği oluyor; o da bebeğinin sağlıklı dünyaya gelmesi. Ancak bazen, önemsiz gibi gördüğümüz beslenme …

Çoğul Gebelik Rehberi

1 ) Çoğul Gebelik Nedir? Döllenmiş olan yumurta hücresi, embriyoyu meydana getirmek için bölünürken bazen 2, bazen 3 hücre birbirinden ayrılır. Daha sonra, her birisi, birbirinden bağımsız bir canlıyı meydana getirecek şekilde gelişmeye başlar. Bazen de yumurtalıkların her birinden, birden çok yumurta salınır ve her biri ayrı ayrı döllenir. Bu işlemin neticesinde de ikiz, üçüz ya da daha çok hamilelikler …

Hamilelik Döneminde Omega 3 Kullanımı!

Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda Omega 3 yağ asitlerinin vücut sağlığı için oldukça etkili sonuçlar verdiği ortaya çıkmıştır. Özellikle hamilelik sürecinde Omega 3 yönünden zengin besinler ile beslenmek ya da doktorunuz tarafından gerekli görülürse Omega 3 takviye hapı kullanmak hem bebeğin anne karnındaki sağlıklı gelişimi için hem de anne adayının genel sağlığı için çok önemsenmektedir. Omega 3 içeriğinde bulunan bileşenler, en …

Hamilelik Döneminde Eşinizle İlişkiniz ve Cinsellik

Vücudunuz sizi ailenin en yeni üyesine hazırlarken bazı fiziksel ve duygusal değişiklikler kaçınılmazdır. Bu sırada eşinizle olan ilişkinizde de değişiklikler olur.  Bu süreçte bazen kendinizi ona çok yakın hissedeceksiniz, bazense başka bir evrendeymişçesine uzak… Duygularınızı anlamak ve yönetmek, aranızdaki bağı ve iletişimi güçlendirmek için sabırlı olmalısınız. Aynı duyguları paylaşmamak… Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz anda kendinizi anne gibi hissetmeye başlarsınız. Vücudunuz da …

Bebek Cinsiyeti İle İlgili Her Şey

Bebeğin cinsiyeti ne zaman oluşmaya başlar? Bebeğin cinsiyeti yumurta spermle döllendiği anda genetik olarak belli olur. Erkek ve kadın cinsel organları aynı yapılardan türediği için ilk 7 haftaya kadar gelişimleri aynıdır ve aynı görünürler. 9-10. hafta civarında kız ve erkekler farklı şekilde, sahip oldukları farklı hormonlar ve reseptörler sayesinde kendi genetik yapıları yönünde gelişim göstermeye yönelirler. Hamilelikte bebeğin cinsiyeti ne …

Hamilelikte Sütyen Tercihi

Hamilelikte en çok değişikliğe uğrayan bölgelerin başında göğüsler gelir. Gebeliğin ilk aylarından itibaren göğüslerde büyüme, hassaslaşma ve ağrı görülür. Gebelik döneminde yanlış sütyen tercihi göğüslerin deforme olmasına, omuz ağrılarına neden olmaktadır ve gebelik sonrası süreçte de etkisini devam ettirmektedir. Bu dönemde kullanılacak sütyenlerin pamuklu olması çok önemlidir. Sütyen ağrılarının ince değil kalın olması ise sırt ağrılarını azaltacaktır.  Hormonların etkisi, kilo …

Sezaryen Doğum Nedir?

Sezaryen, hamile bir anne adayının karın cildi, karın duvarı ve rahim tabakalarının anestezi altında açılarak bebeğin güvenle doğurtulması işlemidir. Sezaryen Sayıları Artıyor mu? Son yıllarda, tıbbi gelişmeler ve tanı olanaklarının artmasıyla anne ve bebek için oluşabilecek tehlikeler çok önceden öngörülebiliyor. Bu nedenle, bir sorun çıktıktan sonra kurtarmaya çalışmaktan daha iyisi, tehlike oluşmadan önce önlemektir. Sezaryen, hem anne hem de bebek …

Kış Hamileliği İçin İpuçları

Oldukça hassas bir dönem olan hamileliğiniz süresince gerek yaşantınıza gerekse beslenmenize dikkat ederek, bebeğinize en iyi şekilde bakmaya çalışıyorsunuz. Peki, kış aylarında soğuk ve diğer olumsuzluklardan kendinizi ve bebeğinizi nasıl koruyabileceğinizi biliyor musunuz? Kışın gelmesine bağlı olarak oluşan her türlü riskten sakınmak, sağlıklı bir hamilelik geçirmeniz açısından önemlidir. Bağışıklık sisteminizin kuvvetli olması ve bebeğinize etki edebilecek durumlardan korunmak için özellikle …

İki Gebelik Arasındaki Süre Ne Kadar Olmalıdır?

İlk bebeğe sahip olduktan sonra çiftler aynı duyguyu tekrar yaşamak ve yeniden çocuk sahibi olmak isterler. Kalabalık bir aileye sahip olmak ve çocuklarının bir kardeşe sahip olması çoğu çiftin hayalidir. Ancak ikinci bir bebeğe bakacak maddi, manevi imkanların olup olmadığı, ilk çocuktaki sabır ve şefkatin ikinciye gösterilip gösterilemeyeceği soruları ailelerin genellikle kafalarını karıştırmaktadır. Bununla birlikte anne adayının ikinci bir hamileliğe …

Hamilelikle İlgili Bilmeniz Gereken Tüm İpuçları!

1-Doğum öncesi kurslar Kendinizi anneliğe hazırlamak için bundan güzel bir fırsat olamaz. İster hamile olun ister olmayın bu kursların kapısı anne adaylarına açık. Bebek bakımından tutun da hastaneye götüreceğiniz eşyalara kadar her şeyden detaylı bahsediliyor. Siz yeter ki anne olmaya karar verin. 2. Alkol Sağlıklı bir yaşam için herkesin alkolden uzak durması gerektiğini uzmanlar sık sık belirtir. Hamilelik döneminde kullanılan …

123...8Sayfa 1 - 8