Anasayfa Etiket Arşivi hamilelik

Etiket Arşivi hamilelik

Bebek Cinsiyeti İle İlgili Her Şey

Bebeğin cinsiyeti ne zaman oluşmaya başlar? Bebeğin cinsiyeti yumurta spermle döllendiği anda genetik olarak belli olur. Erkek ve kadın cinsel organları aynı yapılardan türediği için ilk 7 haftaya kadar gelişimleri aynıdır ve aynı görünürler. 9-10. hafta civarında kız ve erkekler farklı şekilde, sahip oldukları farklı hormonlar ve reseptörler sayesinde kendi genetik yapıları yönünde gelişim göstermeye yönelirler. Hamilelikte bebeğin cinsiyeti ne …

Doğum Süreci Nasıl Başlar? Hızlandıran Yavaşlatan Etmenler Nelerdir?

Bu  sorunun cevabı halen tıp dünyasında bir sır olma özelliğini korur. Vücudunuz, her nasılsa ve çoğu zamanda doğru olarak, bebeğinizin rahmin dışında yaşayacak kadar olgunlaştığını biliyor. Doğum sürecinin başlaması ile ilgili mevcut bilgilerimiz vücudunuz tarafından üretilen prostaglandin (vücutta doğal olarak üretilen yağ asidi grupları) adı verilen kimyasal sinyallerle sınırlıdır. Bu sinyaller rahim ağızınızı inceltir, yumuşatır ve genişletir ve tam da …

Hamilelik Döneminde En Çok Merak Edilen Sorular!

Hamilelik, özellikle ilk deneyimini yaşayan kadınlar için birçok bilinmezliği ve soru işaretlerini yoğun olarak yaşadıkları bir dönemdir. Bu sebeple kadınlar, henüz hamilelik düşünmeye başladığı andan itibaren birçok soruya cevap ararlar. Regl gecikmesi ve gebelik testinin yapılmasıyla birlikte de bu sorular giderek artar. Bu sebeple sizler için, hamilelik döneminde en çok merak edilen soruları ve cevapları araştırdık. Hamilelik Belirtileri Nelerdir ve …

Haftalara Göre Bebeğin Boy ve Kilo Gelişimi

Tabloda yer alan haftalar, anne adayının son adet tarihinin ilk günü hesaplanarak oluşturulmuştur. Kadında adet döngüsü ortalama 28 gündür. Ancak her kadında bu döngü farklılıklar gösterebilmektedir. Bu süreden daha kısa ya da daha uzun döngüye sahip olan kadınlarda, erken ya da geç yumurtlama oluşan kadınlarda ya da üstüne görme gibi durumların yaşanmasında hesaplanan son adet tarihi gebelik haftasıyla uyuşmayabilir. Bu …

Bebek Alışverişi Ne Zaman Yapılmalıdır? Bebek Alışverişi Hakkında Bilmeniz Gereken Püf Noktalar

Kısa bir süre sonra kucağınıza alacağınız bebeğiniz için alışveriş yapmak şüphesiz çok keyifli bir aktivitedir. Bazı anne adayları alışverişe çıkmadan önce ne alacakları ve nasıl alacakları konusunda plan yapmaktan hoşlanırken, bazı anne adayları da doğaçlama olarak o anda alacaklarına karar verirler. Her ne şekilde olursa olsun yeni doğacak bir bebek için alışveriş yapmak, her zaman anne adaylarının hamilik döneminde büyük …

Gebelik ve Kilo Kontrolü

Gebelik boyunca yeterli kilo alımı büyüyen bebeğin gelişimi ve doğum sonrası beslenmesi için gereklidir. Gebelikte kilo alımı bebeğin büyümesi için gereklidir. Belirli bir hızda kilo alımı varis, hemoroit (basur), sırt ağrısı, yorgunluk, hazımsızlık, karında çatlak ve nefes yetmezliği gibi bulguların olma şansını azaltmaktadır. Gebelik Kilosu Nasıl Ölçülür? Bir kişi gerçek kilosunu öğrenmek istiyorsa sabah aç karnına ve idrarını yaptıktan sonra …

Gebeler İçin Kalsiyum Zengini Besinler ve Örnek Menü

İnsan vücudunda en çok bulunan mineral olan kalsiyumun büyük çoğunluğu kemik ve dişlerin yapısında olmaktadır. Kalsiyum gereksinmesinin artmış olduğu gebelik döneminde bağırsaklardan kalsiyum emilimi de artmaktadır. Beslenme ile anne adayının kalsiyum alımı az olduğunda emilim oranı yıllar içerisinde artmaktadır. Tam tersi alım fazla olduğunda ise kalsiyum emilimi etkilenir ve azalır. Birkaç yılda oluşan kalsiyum eksikliğini kısa sürede kalsiyum desteği ile …

Hamilelikte Yatış Pozisyonları

Hamilelik döneminde değişen hormonların ve vücutta meydana gelen değişimlerin de etkisiyle anne adayı uyku sorunu yaşayabilmektedir. Hamilelikte daha kaliteli ve rahat bir uyku çekebilmeniz için yatış şeklinizin oldukça önemli bir etkisi bulunmaktadır. Hamileler Hangi Pozisyonda Uyumalı? Anne adayı, hamilelik döneminde hangi pozisyonda kendini daha rahat hissediyor ise, o pozisyonda uyumalıdır. Zaten bir insanın uyku esnasında, bütün gece boyunca aynı pozisyonda …

4 Boyutlu Ultrason (Detaylı Ultrason)

1970 yıllarının başından itibaren günümüz modern tıbbın vazgeçilmezi olan ultrason, günümüzde de gebelik izlenimlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Ultrason diğer bir adı yansılanım, insan kulağının işitemeyeceği kadar yüksek frekans üreten ses dalgalarına verilen addır. İngilizce’de yüksek ses anlamına gelen, ultra sound kelimesinden gelmektedir. Bir enerji türü olan ses, madde ve cisimlerin titreşiminden meydana gelir. Ultrason cihazlarının çalışma şekli ise, insan kulağıyla duyulamayan …

Hamilelik Döneminde Vücudunuzda Meydana Gelen Tüm Değişiklikler!

Hamilelik süresince vücudunuz birçok değişim geçirir. Gebelik, bir kadının rahminin içinde bir fetüsün geliştiği dönemi tanımlamak için kullanılan terimdir. Hamilelik süreci, son regl döneminden bebeğin doğumuna kadar süren yaklaşık 40 haftalık dönemi kapsar. Tıbbi olarak gebelik takibi, trimester olarak adlandırılan üç hamilelik bölümüne ayrılarak yapılır. Yani her bir trimester yaklaşık olarak üç aylık zaman diliminden oluşur. Normal gebelik süresince annenin …

123...24Sayfa 1 - 24