Hamilelikte kıyafet alternatifi zaman geçtikçe daha fazla gelişmiştir. Artık hamile anneler tarzlarına ve isteklerine göre oldukça geniş bir alternatif çeşitliliğine sahip. Ancak hamilelikte kıyafet alışverişlerinizde dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Ve asla unutmamanız gereken şey ise sizin bir mucize yaşadığınız! İstediğini giyin ve asla vücudunuzdan utanmayın.

Gebelik giysilerinizi hazırlarken ya da seçerken aşağıdaki önerileri dikkate almalısınız;

  • Karnınız hala büyüme yolunda , pantolonunuzun düğmesini ilikleyemediğiniz ilk günden yakınınızdaki gebelik giysileri satan mağazanın çekiciliğine kapılmayın.Gebelik döneminde alacağınız ürünleri sadece gebelik esnasında kısa bir süre giyebileceğinizi unutmadan.İhtiyacınız kadar kıyafet alın.
  • Göğüsleriniz büyüdükçe eski sutyenleriniz kullanılmaz hale gelir.Üzerinize iyi oturan destekleyici bir sutyen gebelik döneminde önemlidir.Büyüyen göğüslerinize göre 2 adet sutyen almanız yeterlidir.Birini yıkadığınızda diğerini kullanırsınız.Gebeliğin ilerleyen dönemi ile birlikte aldığınız sutyenler dar gelmeye başlarsa yenilerini alırsınız.
  • Bu dönemde iç çamaşırı olarak pamuklu külotları tercih ediniz. Bu dönemde rahat etmek için gebeler
    için özel üretilmiş yüksek belli külotlar giyebilirsiniz.
  • Serinlik önemlidir.Sıcak tutan sentetik gibi kumaşlardan yapılmış giysiler gebelik süresince pek uygun olmaz.Bu dönemde pamuklu kumaştan yapılmış giysiler daha rahat olur.Açık renkli seyrek dokulu , geniş giysiler serin kalmanızı kolaylaştırır.
  • Gebelik döneminde evde rahat etmek için eşinizin büyük beden gömlek ve tişörtlerini giyebilirsiniz.
  • Hamilelik döneminde kadınların ayaklarında ödem sık olduğu için bu dönemde geniş ve rahat ayakkabılar tercih etmelisiniz.Gebelik döneminde yüksek topuklu ayakkabı giymekten kaçınılmalıdır.Bu dönemde en uygun olanı 2-3 cm topuklu ayakkabılardır.

 Gebelik döneminde hangi tür giyeceklerden kaçınılmalıdır.

  • Beli sıkan sıkı giyecekler ve kemerler
  • Naylon ve sentetik iç çamaşırları
  • Sıkı ve sert sutyenler
  • Yüksek topuklu ve ayağa tam oturan ayakkabılar
  • Karın ve göbek kısmını sıkan kıyafetler
  • Dar pantolonlar, bacağı sıkan çoraplar

Hamilelikte İç Giyim

Hamilelik döneminde dış giyimdeki rahatlık ne kadar önemliyse iç giyimdeki rahatlık ve hijyen de anne adayı için o kadar önemli olmaktadır. Bu nedenle özellikle anne adayının çamaşırın sentetik olmaması gerekir. Bu dönemde pamuklu kumaşlardan üretilen iç çamaşırlarını tercih etmeniz hem sizin hem bebeğinizin sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Bu dönemde hamilelere özel üretilen sütyen, külot, pijama ve atletleri kullanabilirsiniz. İç çamaşırlarının ve pijamaların dar olmaması, sizi sıkmaması dikkat etmeniz gereken en önemli husustur. Darlık, cildi sıkmaya, terletmeye neden olabilir ki bu durumlar hamilelik süresince sakıncalı olabilir. Hamilelikte sütyen seçiminizi yaparken göğüslerinizin irileşmiş olduğunu, bedeninizin değiştiğini göz önünde bulundurmalısınız.Bu nedenle hamilelik döneminde  3-4 farklı bedende sütyen alabilirsiniz.Karnınız, göğüs kısmına yaklaştığı için balenli sütyenler sizi rahatsız edecektir. Daha çok penye, balensiz, desteksiz modeller kullanmalısınız. Sırt ağrılarınızı hafifletmek için kalın askılı sütyen modellerinden edinmelisiniz.

Hamilelikte Gece Giyimi

Hem hamilelik döneminde hem de sonrasındaki ilk süreçte anne adayının vücudu son derece hassas olacaktır. Her türlü yanlış seçim rahatsız olmanıza, çeşitli hastalıklara da davetiye çıkarmanıza neden olabilmektedir. Hamilelik stresli ciddi bir değişim sürecidir ve bu süreçte anne adaayı için rahatlık ön planda olmalıdır. Pijama seçerken de dar olmayan modeller tercih etmelisiniz. Bu dönemde gecelik yerine alt üst takımlı, pamuklu kumaştan pijamalar daha uygun olacaktır. Hamilelik pijamanızı lohusalık döneminde de kullanabileceğinizi unutmamalı; bu dönemi de düşünerek seçim yapmalısınız. Bu durumda pijamalarınızda üst kısmı önden düğmeli, kolayca giyip çıkarabileceğiniz modelleri tercih etmelisiniz.

Daha Fazla Alışveriş

1 Yorum

  1. hamile giyim

    22 Ocak 2018 at 20:38

    çok iyi modeller

    Cevap Ver

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir