Hayatının öyle özel bir dönemindesin ki… Hamileliğin keyfini çıkarmak, sağlığın için doğruları öğrenmek ve uygulamak, hayal ettiğin bir aile ortamı için gereken alışverişi yapmak, ebeveynlik bilgilerini edinmek en önemli önceliklerin olmalı. Ama bu süreçte kendinizi şımartmayı, eğlenceli bol anılar biriktirmeyi de unutmayın!

Happy Mom Ailesi olarak,  en özel anılarınızı nasıl ölümsüzleştireceğinizi kaleme aldık!  🙂

Hamile Günlüğü

Hamile olacağınızı öğrenmeden önce hissettiniz mi? Kaç haftalıkken öğrendiniz? İlk öğrendiğinizde neler hissettiniz? Bebeğin karnındayken hissettiklerin, ilk aşerdiklerin, ilk ultrason görüntünüz, ilk tekmeler! Ne çok ilkleriniz ve anılarınız olacak değil mi? Bebeğiniz büyüdükçe onunla birlikte bunları okuduğunuzu hayal edebiliyor musunuz? O zaman hiç vakit kaybetmeden bir not defteri temin ederek tüm duygularınızı, anılarınızı yazın! Bu mucize dolu anları video ile de ölümsüzleştirebilirsiniz.

Uygulamamızda, Daha Fazla – Bebeğime Notlar adımlarını takip ederek bebeğinize özel notlar yazabilirsiniz…

Cinsiyet Belirleme Partisi (Gender Party)

 

Öncelikle biraz sabır istiyor. 🙂 Merakınıza yenik düşmezseniz muhteşem anılarınızın olacağı bir organizasyon!

Cinsiyet belirleme partisi  son dönemde gelip kutlamalar arasına katıldı ve hem anne baba adaylarının, hem de yakınlarının heyecanlarına heyecan, mutluluklarına mutluluk kattı. Partinin çıkış noktası ise, anne-babaların bebeklerinin cinsiyetini hastanede değil, güzel bir ortamda sevdikleriyle öğrenmek istemeleri… Bunun için zamanı geldiğinde doktordan bebeğin cinsiyetini kendilerine söylemeyip bir zarfın içine koyması rica ediliyor. Ardından anne baba sürprizi eş, dost, akrabalarıyla aynı anda öğreniyor.

Gelen misafirleriniz için ufak ikramlıklarla ağırlayabilirsiniz. Kimse hamile bir anneden fazlasını beklemeyecektir.

Partinin en duygusal anı olan cinsiyeti açıklama için kullanılan birkaç farklı yöntem var. Bunlardan en yaygını süslediğiniz ve büyük bir koliyi helyum balonları ile doldurmak. Koli, bebeğiniz kız ise pembe, erkek ise mavi balonlarla dolu oluyor ve kutu açılıp balonların rengi açığa çıkana dek kimse cinsiyeti bilmiyor. Balonlar gökyüzünde süzülürken partide çoktan gözyaşlarıyla sevinç kahkahaları birbirine karışmış oluyor.

Bir diğer yol ise pasta ile açıklama yöntemi. Bu yöntem genelde kapalı alan organizasyonları için tercih ediliyor. Doktorunuzdan aldığınız içinde cinsiyetin yazılı olduğu zarfı bir pastaneye götürüyorsunuz ve içi (bebeğin cinsiyetine göre) pembe veya mavi, dışı ise beyaz gibi nötr bir renkte pasta yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz. Zamanı gelip anne-baba pastayı kestiğinde, pastanın iç rengine göre bebeğin cinsiyeti de öğrenilmiş oluyor.

Elbette bu yöntemlerin dışında kendi özgün fikrinizi de oluşturabilir, partiyi kendiniz ve eşiniz için daha özel kılabilirsiniz. Unutmayın ki bu sizin gününüz, tüm seçimler size ait olmalı…

Baby Shower Partisi

Baby shower, bebeğin dünyaya gelişini kutlamak için düzenlenen eğlenceli bir etkinliktir. Müstakbel anneye maddi manevi destek olmak adına organize edilir. Doğum döneminde harcamaları ciddi şekilde artan anne ve baba adayının üzerindeki ihtiyaçların bir kısmını alarak onlara maddi destek olmak istenir. O yüzden ‘’Aman canım bunlar da hep Batı özentisi.’’ diyenlere hiç kulak asmayın. Niyeti bu kadar iyi bir parti düzenlemek, anne adayına verebileceğin en güzel hediye.

Orjinalinde annenin en yakın arkadaşı ve kardeşi düzenler. Ama güzel anılar biriktirmek adına genelde anneler de bu hazırlıklara dahil oluyor.

Bir mekan seçerek hiç bir hazırlıkla uğraşmamayı seçebileceğiniz gibi, yakınlanızla birlikte ufak ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Kendinizi çok yormayın bu parti sizin kendinizi maddi manevi iyi hissetmeniz için! Hazırlıklara dalıp bol bol fotoğraf çektirmeyi unutmayın!:)

Hamilelik Fotoğrafları

Her hafta profesyonel bir hamile fotoğrafı çektirmek mümkün olmayabilir, ama en azından aylık olarak profesyonel fotoğrafçılardan destek alabilirsin. Ayrıca, haftalık olarak kendini mümkünse aynı açıdan fotoğraflaman da harika bir hamilelik albümü oluşturmanı sağlayabilir. Kendi yaratıcı fikirleriniz ile sizler de bu çekimi yapabilirsiniz. Bebeğin için tutacağın günlüğe de bu fotoğrafları eklemeyi unutmayın.

Uygulamamızda, Daha Fazla – Albüm adımlarını takip ederek burada da anılarınızı biriktirebilirsiniz.

Doğum Fotoğrafçısı

Hayatınızdaki en önemli anlardan biri, doğum zamanı… Hamileliğinizin sonu, ailenizi eklenmiş minik mucize ile ilk anınız! Bu unutulmaz anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

Hastanenin anlaşmalı fotoğrafçısı var mı? Hastaneniz doğuma fotoğrafçı girmesine izin veriyor mu? Öncelikle ilerde sorun yaşamamak için bunları hastaneniz ile görüşmenizi öneririz. Doğum fotoğrafçısını seçerken dikkat edeceğiniz en önemli şey önceki çalışmaları. İyi bir portföye sahip fotoğrafçı için aylarınız çok ilerlemeden araştırmaya başlamalısınız. Eski müşteri yorumları da oldukça önemlidir. Her şeyi değerlendirerek iyi bir fotoğrafçı da bulduktan sonra anın tadını çıkarın!

 

Daha Fazla Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir