back to top

Hamilelikte Yoganın Zihinsel ve Bedensel Etkilerine Çok Şaşıracaksınız

Sevgili hamile anneler, dünyanın en güzel hem de en sancılı döneminde hem zihinsel hem de bedensel olarak zorlandığınızı görebiliyoruz. Hamilelikle beraber gelen fiziki değişimlere bir de ruhsal ve hormonal değişimler eklenince durum bazen kontrolden çıkabiliyor. Hamilelik, bir kadının yaşayabileceği en özel dönemlerden biri, bu dönemi mutlu ve daha konforlu geçirmek ise her annenin ihtiyacı.

Hamilelik döneminizde doğuma hazırlanırken egzersizlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Doğumu kolaylaştırmak süreç içerisinde bedene düzenli antrenmanlarla destek vermek hem annenin hem de bebeğin sağlığı için oldukça gerekli. Bedene destek olurken değişen duygu ve ruh halinizi de unutmamak gerekir çünkü bu süreçte annenin mutluluğu bebeğin sağlığı anlamına gelir.

Hamilelik sürecinde hem ruhunuzu hem de bedeninizi rahatlatacak en önemli aktivitelerden biri yogadır. Yoga hamile annenin bu süreçte kendini tanıması, yeni deneyimler edinmesi ve aynı anda hem bedensel hem de zihinsel sağlığını desteklemesini sağlar. Anne adayları fiziksel olarak güçlenirken, zihinsel ve ruhsal olarak da doğum ve anneliğe hazırlanıyor.

Fiziksel etkileri: Yoga omurga üzerinde çalışarak, omurganızın daha uzun ve esnek olmasına yardımcı olur. Hamilelikte, beden ağırlık merkezinin değişmesiyle ortaya çıkabilecek bel, boyun, sırt ağrıları, kramplar gibi sorunların hafifletilmesine yardımcı olur.  Hamilelikte artan kan hacmi ve oksijen ihtiyacınızı karşılamakta yoga nefesi size yardımcı olur. Fiziksel olarak güçlenirsiniz ve bedeninizde esneklik artar. Kegel egzersizleri ile pelvis tabanlı kasları güçlendirerek hamileliğin son ayları, doğum ve doğum sonrası toparlanma için hazırlık yapmış olursunuz.

Zihinsel ve ruhsal etkileri: Yoga esnasında yapılan meditasyon annenin ruhsal sağlığını desteklerken aynı zamanda son derece duygusal ve içsel olduğu bu dönemde kendini tanımasını sağlıyor. Zihnini dinlendirerek olaylara bakış açısının gelişmesine bu süreçte hormonlara bağlı ruhsal baskının azaltılmasına psikolojik olarak rahatlamaya yardımcı oluyor. Yoga stres hormonlarında düşüş yaratarak düzenli yoga uygulaması ile stres bağlantılı fiziksel ve ruhsal sorunlarda azalmaya yardımcı olurken hayatıyla bütünleşmiş, özgür, sağlıklı annelerin oluşumuna yardımcı oluyor.

Siz de haftada 2 ders yoga ile kendinize ve bebeğinize daha kaliteli bir hamilelik süreci yaşatabilir, fiziksel olarak da acıyı daha aza indirgeyerek doğuma hazırlanabilirsiniz 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar

Perinatoloji Nedir? Yüksek Riskli Gebelik Takibi

Perinatoloji, özellikle yüksek riskli gebeliklerin yönetimi üzerine uzmanlaşmış bir...

Sezaryen Doğum Nedir? Hangi Durumlarda Sezaryen Doğum Gerçekleşir?

Hamilelik boyunca her anne adayı doğum yöntemini belirleme konusunda...

Bebek Telsizi Seçerken Dikkat Etmen Gerekenler ve Marka Değerlendirmeleri

Bebeğinin doğumuyla birlikte ebeveynlerin günlük sorumlulukları da artmaktadır. Gece...

Yenidoğan Bebek Bakımı Hakkında Önemli Detaylar!

Hamilelik serüveninde bebeğinizi beklerken en çok araştırılan konulardan biri...

Hamilelikte Beslenme Rehberi ve Örnek Diyet Listesi

Hamilelikte beslenme, hem anne hem de bebek için sağlıklı...

Hamilelik Müjdesini Vermek İçin Tatlı Öneriler 💜

Bir klasik, ultrason fotoğrafı: Hamilelik şüphesiyle doktora gittiğinizde bebeğinizin ilk...

Hamilelikte Masaj Güvenli mi?

Hamilelik döneminde vücudun geçirdiği değişiklikler, fiziksel ve psikolojik olarak...

Soğuk Kış Günlerinin Vazgeçilmezi Mandalina! Hamilelik Döneminde Mandalina Tüketimi

Hamilelik döneminiz boyunca, bebeğinizin sağlıklı büyüme ve gelişim gösterebilmesi...

Hamilelikte Nişan Nedir? Nişan Gelmesi İle Doğum Gerçekleşir mi?

Tüm anne adayları, ya doktorlarından ya da çevrelerinden mutlaka...

Hamilelikte Döneminde Ayak Sağlığı

Hamilelik dönemi, birçok fiziksel değişikliği beraberinde getirirken, ayak sağlığında...