Anasayfa Etiket Arşivi bebek

Etiket Arşivi bebek

Hamilelikte Karın Ne Zaman Çıkar?

Hamilelikte karın ne zaman çıkar, karnım ne zaman şişer, göbek ne zaman büyür, karnım dışarıdan ne zaman belli olur, kaçıncı ayda kanım belirginleşir, kaçıncı haftada dışarıdan hamile olduğum anlaşılır, göbeğim kaçıncı haftada çıkmaya başlar, karnım ne zaman ortaya çıkar, ”karnım haftasına göre küçük mü, büyük mü?” gibi sorular anne adaylarının doktorlarına ve çevresindeki tanıdıklarına en çok sordukları sorulardan birisidir. Anne …

İkili Tarama Testi Nedir?

Hamilelik dönemi bir kadının hayatı boyunca yaşadığı en hassas, en önemli dönemdir. İşte bunun için 9 aylık süre boyunca anne adayları neredeyse her günlerini bebeği ve bebeğin sağlığını düşünerek geçirirler. Bu dönem içinde hafta hafta beslenme, egzersiz, doktor kontrolleri ve daha pek çok husus önem taşıyor. Özellikle de hamilelik dönemi içinde bebeğin genel sağlığını ilgilendiren, gelişim evrelerinin takibini olanaklı kılan …

Hamilelik Dönemi ile İlgili Hurafeler

Dünyada en çok hurafelere maruz kalanlar şüphesiz hamile kadınlardır! Hamilelik insanlar için bütünüyle kapalı bir kutu sayılmakta. Bilinmeyen cinsiyet, doğum zamanı, bebeğin göz rengi… Bunların hepsi insanların henüz bebek dünyaya gelmeden merak ettiği ve üzerinde tahminler yürüttüğü konular. Haliyle her biri konu için çeşitli inanışlar, tahmin yolları üretilmiş. Artık çoğu insan bunların gerçekliğine inanmasa da eğlenmek amaçlı zaman zaman hurafeleri …

NST Testi Nedir?

Nst testi bebek için herhangi bir stres oluşturmaz ve NST testi 28 haftanın üzerinde olan tüm gebelerde uygulanır. Fakat NST testi normal gebelik durumlarında uygulanan sıradan bir test değildir. Bu test sadece bazı gebelik durumlarında gebeye uygulanır. Başka bir değişle her gebe bu testi olmak zorunda değildir. NST Testi Nasıl Yapılır?  Bu testte anne karnının üzerine bir kemer atılır ve …

Hamilelikte Kuruyemiş Tüketimi!

Hamilelik döneminizde dengeli ve düzenli beslenmeniz hamileliğin en önemli kurallarındandır.  Aşırı tüketilen besinler size ve bebeğinize zarar verebilir. Bu yüzden tükettiğiniz miktara dikkat etmelisiniz. Özellikle ara öğün tüketiminde yememiz gereken kuruyemişlerin vücudumuz için çeşitli yararları bulunmaktadır. Ancak kuruyemişleri tüketirken miktarını abartmamaya özen göstermelisiniz. Aşağıda hamilelik sürecinde tüketebileceğiniz bazı kuruyemişleri ve faydalarını sizler için sıraladık. Fındık: Ülkemizde de yoğun olarak üretilen fındık; …

Gebelikte Çatı Muayenesi

Çatı Muayenesi Nedir? Çatı muayenesi , hamilelik döneminin son haftalarında (37.haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin), doğum yolunun değerlendirilmesi amacı ile yapılır. Bu muayeneye göre doğum süreci gelmeden önce, normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Gerçekleşecek olan doğumun, sezaryen ile yapılacağı kesinleşen bir hastada için,  çatı muayenesi yapılmasına gerek görülmez. Mesela, daha önce sezaryen  ile doğum yapmış ya da bebeğin eşi …

Bebek Alışverişi Ne Zaman Yapılmalıdır? Bebek Alışverişi Hakkında Bilmeniz Gereken Püf Noktalar

Kısa bir süre sonra kucağınıza alacağınız bebeğiniz için alışveriş yapmak şüphesiz çok keyifli bir aktivitedir. Bazı anne adayları alışverişe çıkmadan önce ne alacakları ve nasıl alacakları konusunda plan yapmaktan hoşlanırken, bazı anne adayları da doğaçlama olarak o anda alacaklarına karar verirler. Her ne şekilde olursa olsun yeni doğacak bir bebek için alışveriş yapmak, her zaman anne adaylarının hamilik döneminde büyük …

Gebelikte Sağlıklı Beslenme

Hamilelikte alınan kilolar ve kafada oluşan ”ne kadar kilo almalıyım” sorusu tüm anne adaylarının en büyük korkularından biridir. Ancak unutmamanız gerekiyor ki siz karnınızda bir bebek büyütüyorsunuz ve ona göre besleniyorsunuz. Doğumdan sonra ise aldığınız çoğu kiloyu vereceğinizden şüpheniz olmasın. Ancak sağlıklı bir hamilelik yaşamanız için almanız gereken kilonun da bir sınırı bulunmaktadır. Bu yazımızda size hamilelik ve kilo hakkında …

Hamilelikte Su Tüketiminin Önemi!

Canlıların biyolojik yapılarının büyük bir kısmını oluşturan su; dünyaya gelme, büyüme ve gelişme dönemlerinde tüm canlılar için vazgeçilmez hayati öneme sahip bir yaşam desteğidir. İçerisinde bulunduğumuz yaz aylarında ise, terleme yoluyla kaybedilen suyun yerini tamamlamak ve vücutta dehidrasyona neden olmamak için, daha fazla su tüketimine ihtiyaç duyulur. Vücut için bu kadar değerli olan bir madde söz konusu olduğunda; özellikle hamile …

Hamilelikte Yapılan Beslenme Hataları ve Öneriler

Kahvaltı yapmadan güne başlamak, iki kişilik beslenmek, kahve tüketimini abartmak ya da yeteriz su tüketmek… Bu tür beslenme hataları masum gibi görünseler de bebeğin hem zihinsel hem bedensel sağlığını tehdit edebiliyor. Örneğin bebeğinizde gelişme ve öğrenme bozukluğuna yol açması gibi! Hiç kuşkusuz her anne adayının tek bir dileği oluyor; o da bebeğinin sağlıklı dünyaya gelmesi. Ancak bazen, önemsiz gibi gördüğümüz beslenme …

123...12Sayfa 1 - 12